<p>Een beeld van de tentoonstelling SPEEL-GOED. (Foto: MuseumHW/Wilma Kapoen)</p><p><br></p>

Een beeld van de tentoonstelling SPEEL-GOED. (Foto: MuseumHW/Wilma Kapoen)


(Foto: MuseumHW Wilma Kapoen)

Leer meer over de wereld van speelgoed

  Evenement

Heinenoord - In Museum Hoeksche Waart kun je op 7 november om 14.00 uur deelnemen aan een exclusieve rondleiding. Er kunnen maximaal 12 personen meedoen. Directeur Dirk-Jan List neemt u in een exclusieve rondleiding mee in de wereld van speelgoed.

SPEEL-GOED, de wisseltentoonstelling over antiek en modern speelgoed die laat zien hoe ouders en fabrikanten door de eeuwen heen naar kinderen keken en hun toekomstige plaats in de maatschappij definieerden. SPEEL-GOED roept herinnering op naar eigen jeugd, naar verjaardag en 5 december. Meisjes kregen meestal een pop, kinderwagen of serviesje en jongens een auto of een treintje. Dat veranderde en o.a. Barbie, Skipper, Big Jim, Dincky Toys en Lego veroverden de speelwereld van de kinderen.

Meccano-bouwwerken nemen een aparte plaats in en Meccano-bouwer Aat Visser vertelt hierover enthousiast en demonstreert de fantasiemolen, de tijdmachine en de kogeltrein. Aanmelden via www.museumhw.nl. Er wordt rekening gehouden met coronamaatregelen. Entree kost 10 euro, inclusief koffie of thee. Meer info op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden