Autilia Stapper volgt Amber Hulleman.
Autilia Stapper volgt Amber Hulleman. (Foto: Persgroep)

Favorieten laten zich niet verrassen bij Triathlon Binnenmaas

  Sport

Binnenmaas - Triathlon Binnenmaas kreeg zaterdag 2 september 2017 de vooraf getipte winnaars: Gerbert van den Biggelaar en Autilia Stapper. Van den Biggelaar (1 uur en 54.33 minuten). liep tijdens de kwarttriathlon soeverein naar de winst bij de mannen. Autilia Stapper (2 uur en 13.58 minuten) van de organiserende Triathlon Vereniging Hoekse Waard (TVHW) vocht een felle strijd uit met haar jonge clubgenote Amber Hulleman (2 uur en 14.14 minuten).

De 525 triatleten boften met het zomerse weer. Dat zorgde voor prima omstandigheden om rond Recreatieoord Binnenmaas te zwemmen, fietsen en hardlopen. Alleen toen de deelnemers van de kwarttriathlon in het water van de Binnenbedijkte Maas lagen en bij de eerste kilometers van hun fietsonderdeel viel er een verfrissend en heel plaatselijk buitje maar daarna klaarde het op en zorgde de zomerse temperatuur er nog voor dat het afsluitende looponderdeel nog een pittige slijtageslag werd.

Mannen

Bij de mannen nam Gerbert van den Biggelaar uit Dordrecht meteen de leiding bij de 1 kilometer zwemmen. Tijdens de 40 kilometer fietsen kreeg hij gezelschap van concurrent Niels Persoon uit Naaldwijk maar die moest tijdens de 10 kilometer al snel zijn meerdere erkennen in de rappe Dordtenaar. Achter Van den Biggelaar en en Persoon streden de snel fietsende Leo Gödde en Michiel van Bellen (allebei van TVHW) met Carlo van den Bergh uit Rotterdam om de derde plaats. Veteraan Van den Bergh bleek tijdens het lopen net wat te sterk en ontnam Michiel van Bellen uit Numansdorp zijn podiumplek.

Vrouwen

Bij de vrouwen leek Autilia Stapper uit Maasdam lang op weg naar een zekere overwinning maar tijdens het afsluitende looponderdeel wist de talentvolle Amber Hulleman uit Oud-Beijerland haar te achterhalen. In de laatste ronde gaf de ervaring van Stapper de doorslag en wist zij een klein gaatje te slaan op Hulleman. De derde plaats bij de vrouwen was voor Chantal Koole uit het Zeeuwse Zoutelande.

Achtste

Voordat de kwarttriathlon van start gingen, kwamen op Recreatieoord Binnenmaas ook de triatleten met de iets minder lange adem aan de start op de achtste triathlon. De sprintafstand werd gewonnen door Jim Doornbosch uit Hellevoetsluis en Loena Bank uit Spijkenisse. Snelste Hoeksche Waarders waren André de Geus uit Heinenoord en Marie-José Torenvliet uit Klaaswaal.

Sfeerverslag

Filmer Gerard Oomen die zelf 's-morgens de achtste triathlon tot een goed einde bracht, maakte onderstaand sfeerverslag van deze mooie sportdag in de Hoeksche Waard. Een triathlonklassieker die ongetwijfeld volgend jaar weer een vervolg krijgt.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox