Foto: PR

1400 kilometer op een racefiets tegen kanker

  Sport

Mijnsheerenland - Maurice Solcer uit Mijnsheerenland fietst in 2018 de 10e editie van 'Tour for Life'. Dit is een wielerrit van zo'n 1400 kilometer, van Italië naar Nederland, die in acht dagen verreden wordt. Volgens ex-Tourwinnaar Jan Jansen doet een week Tour for Life niet onder voor een week Tour de France.

Daniel den Hoed

Maurice Solcer neemt deel aan dit spektakel om geld in te zamelen voor Erasmus MC locatie Daniel den Hoed in Rotterdam. De afgelopen editie, waarbij Maurice hielp als vrijwilliger, stond garant voor een bedrag van 617.000 euro. Maurice vindt dat nog lang niet genoeg. Hij wil dan ook met zijn Team Maurice.nl komend jaar een bedrag van minimaal 25.000 euro bij elkaar fietsen. Team Maurice klopt desnoods bij elk bedrijf en iedere deur in de Hoekse waard aan voor een bijdrage.

Onverwacht leed beperken

Maurice Solcer: "Dat geld is broodnodig om door middel van onderzoek het veelal onverwachte leed te beperken. Iedereen kent het boek 'Komt een vrouw bij de dokter'. Deze bestseller beschreef op rauwe wijze het verdriet dat helaas voor velen werkelijkheid was of is geworden. Ons team fietst daarom in 8 dagen 1400 km en ik hoop dat u mij niet met lege handen laat staan als ik bij u aanklop. Geef gul en sluit u aan bij Team Maurice. Dan maken we samen kanker kansloos."

Meer informatie is te vinden op www.teammaurice.nl of www.tourforlife.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox