Foto: Persgroep

's-Gravendeel wint voor de beker nipt van Lekkerkerk

  Sport

's-Gravendeel - 's-Gravendeel en Lekkerkerk hadden nog nooit, in wat voor vorm dan ook, tegen elkaar gevoetbald. Het was dan ook wat aftasten wat er te zien was. Het voorzichtige begin werkte door. Aan de kant van ´s-Gravendeel en van Lekkerkerk ontbrak het vermogen om de verkregen kansen af te maken.

Beide doelmannen hoefden niet echt in actie te komen. Maar zo tegen het einde van de eerste helft leefde het duel een beetje op. Junior Calmera kreeg een aardige kans om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen, zo ook Bob Krens. Aan de andere kant moest Ricardo Bakker tijdens één actie tot driemaal toe redding brengen. De ruststand was 0-0.

Tweede helft

Beide trainers zullen in de rust hun mannen goed toegesproken hebben, want de tweede heeft was het aanzien meer waard. Na een korte corner tussen Junior Calmera en Leon de Jong, kwam Bob Krens in balbezit. Zijn uithaal verdween naast het doel van Robin Schiedon. Kort na dit voorval mikte Jorrit van Driel, na een kaats met Colin Reening, snoeihard naast. Zo golfde het spel heen en weer met aan beide kanten flink wat mogelijkheden.

0-1

Doelman Robin Schiedon van Lekkerkerk kon eerst op een uithaal van Colin Reening knap redding brengen. Echter drie minuten later was Reening wel doeltreffend. Na een fraaie combinatie tussen Danilo Alkema en Moreno van der Geer wist Reening uit de draai ditmaal wel doelman Schiedon te verschalken, 0-1.

Billen knijpen

In de slotfase nog enkele malen billenknijpende situaties voor het doel van 's-Gravendeel. Maar de verdediging aan 's-Gravendeelse zijde hield stand. Ricardo Bakker moest wel enkele fraaie reddingen verrichten. 's-Gravendeel hield zo de minimale voorsprong vast, 0-1.

C.K.C.

Volgende week wordt het derde duel in de groepsfase van de bekercompetitie. 's-Gravendeel en C.K.C. maken dan uit wie er naar de knock-outfase gaat. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Trekdam.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox