Foto:

Apollo sleept toch nog een punt uit het vuur (3-1)

  Sport

Numansdorp - De volleybalheren van Apollo spelen komende zaterdag thuis tegen Sliedrecht Sport. Afgelopen weekend ging het team van trainer/coach Lennard de Jong op bezoek bij Volley Meerkerk en dat duel leverde een puntje op voor de Numansdorpers (3-1).

Alleen de laatste set werd nipt gewonnen door Apollo, met 24-26. In de eerste twee sets waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar konden de bezoekers uiteindelijk niet het verschil maken. De thuisploeg won de eerste set met 25-21 en ook in de tweede set was Volley Meerkerk uiteindelijk de bovenliggende partij (25-17).

Zieke libero

Apollo, dat speelde zonder de zieke libero Kevin Fortuin, was het daarna even kwijt. Volley Meerkerk profiteerde daar optimaal van en nam een ruime voorsprong. Apollo haalde nog wel net de tien punten, maar de thuisclub had geen kind aan de gasten: 25-10. Apollo heeft dit seizoen nog niet één duel verloren met 4-0 en dat gebeurde bij Volley Meerkerk ook niet.

Hatelijke nul weg

In de vierde set kwamen de bezoekers op een 13-18 voorsprong, maar de thuisclub kwam sterk terug en nam een 24-22 voorsprong. Noah de Jong werkte die achterstand met goede services weg (24-24), waarna Apollo een punt later zelf op setpoint kwam. Die werd wel verzilverd, waardoor de hatelijke nul alsnog van het scorebord verdween (3-1).

Meer berichten