Jubileumboek brandweer

Het uitbrengen van het jubileumboekje over de historie van de brandweer in Oud-Beijerland zou op 1 juli gebeuren tijdens een "groots" jubileumfeest. Vanwege corona is het feest vorige week intern op bescheiden wijze gevierd. Het jubileumboek komt naar verwachting eind dit jaar uit. Ook weer vanwege spelbreker corona. 'Het was sowieso een hele klus', zegt samensteller Bas de Koning, 'en bovendien waren allerlei archieven vanwege corona dicht, zoals het Museum Hoeksche Waard en het gemeentelijk archief in Dordrecht. Digitaal kon ik wel wat doen maar we kwamen desondanks in tijdnood en is het boek helaas niet op tijd af.'
'Er lag in de kazerne een eigen uitgebreid, maar nogal ongeordend archief', vertelt van de Wetering, 'dat is door Bas de Koning eerder al eens grondig doorgepluisd en geordend.' De drie brandweermannen denken dat het boek natuurlijk interessant is voor de (oud) leden maar zeker ook voor anderen.
Opvallend is bijvoorbeeld hoezeer de rol van de vrouw bij de brandweer in enkele decennia volledig gekanteld is. 'We hebben in ieder geval een belangrijk stukgeschiedschrijving van het dorp op deze manier willen bewaren', besluit Toers Bijns.
Het jubileum wordt zeker nog gevierd, belooft Van de Wetering. 'Er waren allerlei plannen, maar dat kan helaas nog even niet. Maar het komt er zeker aan.'

Concertcommissie hervat serie 2021

Hoeksche Waard - Donderdag 16 september is het startsein van een reeks van vier concerten in het najaar. Op die datum is er een optreden van Duo Maga, bestaande uit Oskar Back winnares Emmy Storms, viool en pianiste Cynthia Liem. 
Informatie en kaartverkoop online via www.cchw.nl. Losse kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij boekhandel Bruna, Molendijk te Oud-Beijerland.
De huidige commissie bestaat uit drie personen, voorzitter, penningmeester/secretaris en programma-adviseur. Voor de nabije toekomst is de commissie op zoek naar uitbreiding c.q. vervanging. GeĂ¯nteresseerden kunnen zich wenden tot voorzitter Arie Stolk, telefoon 0622439101.

't Hoekie

Goudswaard - De vakantie staat voor de deur. Bij Kringloopwinkel 't Hoekie aan de Dorpsstraat 21 kosten vlak voor de zomervakantie alle spelletjes, boeken en puzzels €1,- per stuk! Open op 7, 10 en 14 juli tussen 09.30 en 12.00 uur.

Loods verkoop 

Piershil - Er is weer Loods verkoop op de kade achter de Spar. Vrijdag 9 juli van 13.00 - 16-00 uur en zaterdag 10 juli van 10.00 - 12.30 uur. Er is een uitgebreid assortiment van mooie gebruikte artikelen.