Arie van Pelt (r) van De Overbrugging in gesprek met burgemeester Bram van Hemmen. (foto: pr)
Arie van Pelt (r) van De Overbrugging in gesprek met burgemeester Bram van Hemmen. (foto: pr)

College ging op bezoek bij De Overbrugging

Burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Joanne Blaak- van de Lagemaat hebben 30 juni een bezoek gebracht aan Stichting De Overbrugging in Oud-Beijerland. Er werd gesproken met bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Oud-Beijerland - De middag begon met een bezoek aan één van de drie opvanglocaties van De Overbrugging. Enkele bewoners deelden hun persoonlijke verhaal en gaven een kijkje in hun leven en de problemen waar zij tegenaan lopen. Met name huisvesting en het vinden van de juiste hulp kunnen een behoorlijke uitdaging zijn. Als het even niet zo lekker loopt in je leven, kun je het gevoel krijgen er alleen voor te staan. Juist dan wil De Overbrugging er voor mensen zijn om ze met liefde en praktische hulp helpen hun leven weer structuur te geven. 

Bezoek Margrietstraat 
Op de hoofdlocatie van De Overbrugging aan de Margrietstraat kreeg het gezelschap een rondleiding door het zorgkantoor en de woning, waar op dit moment vijf jongeren verblijven. Ook hier werd de tijd genomen om kennis te maken met medewerkers en te luisteren naar de ervaringen van de bewoners.
Vervolgens was er een kennismaking met de vrijwilligers die samen de drijvende kracht zijn achter de grote kringloopwinkel van De Overbrugging. De winkel biedt een enorm scala aan producten, van meubels tot serviesgoed en van wasmachines tot woonaccessoires. Nu de winkel weer open is, trekt deze weer volop bezoekers die op zoek zijn naar een leuk koopje. De opbrengsten zijn hard nodig om het werk van De Overbrugging te financieren. Ook biedt het expeditieteam, dat zorgt voor de opslag en het vervoer van de grote artikelen, een mooie leer-/werkplek voor cliënten. Dit zorgt voor een zinvolle dagbesteding en bevordert de doorstroom naar regulier werk.

Samen voor betere zorg 
Tot slot werd ook gesproken met samenwerkingspartners van De Overbrugging. Na een presentatie over de aanpak en de soorten zorg die De Overbrugging biedt, was er gelegenheid om van gedachten te wisselen over de samenwerking met partijen, zoals gemeente, politie en zorginstanties die vanuit de Wmo betrokken zijn bij de begeleiding van de cliënten. Zoals voorzitter Arie van Pelt aangaf in zijn afsluiting: een geslaagde middag met veel diepgang, die zeker een vervolg mag krijgen!
Stichting De Overbrugging is een non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen die om wat reden dan ook zijn vastgelopen in hun functioneren in de maatschappij. Meer informatie en contact: https://deoverbrugging.org.