Afbeelding

Marieke schreef mee in verhalenbundel over crisis

Algemeen

Een crisis zien als een wezenlijk keerpunt: dat is het thema van de verhalenbundel Kanteling. 

Mookhoek - De tien eigenzinnige verhalen vormen samen een inspirerend leesavontuur, juist in deze coronatijd. Inclusief een unieke, creatieve schrijfles van schrijfcoach Nanda Huneman. Elk verhaal heeft een crisis, dat is het keerpunt - de kanteling - het punt waarop de hoofdpersoon iets leert, onder ogen ziet, iets loslaat of verliest - om daarna iets nieuws terug te vinden in zichzelf. 

Deze kanteling is het thema van de tien verhalen geschreven door tien verschillende schrijvers. Het zijn eigenzinnige, autonome verhalen waarin hoogte- en dieptepunten, autobiografie en fictie elkaar soepel afwisselen in doorleefde, beeldende en soms bloedstollende scenes.


Elke schrijver levert een aandeel in eigen stijl, en de wijze waarop de hoofdpersonen uiteindelijk hun weg weten te vinden maken deze bundel tot een boeiend avontuur. Marieke van Atten (1959) is één van de schrijvers. Zij woont sinds juni 2020 in Mookhoek na dertig jaar in Ierland te hebben doorgebracht. Door te leven in het buitenland ontstond de diepe behoefte te schrijven in de taal van haar binnenwereld. Dit verhaal is haar eerste publicatie.


Het boek telt 259 pagina’s, ISBN: 978-94-6365-348-0 en kost € 20,00. Uitgave van Uitgeverij Elikser in Leeuwarden, www.elikser.nl