Paul Boogaard: 'Ik vind het fijn om dienstbaar aan de samenleving te mogen zijn.'
Paul Boogaard: 'Ik vind het fijn om dienstbaar aan de samenleving te mogen zijn.'

Paul Boogaard weer lijsttrekker CDA HW

De leden van CDA Hoeksche Waard hebben Paul Boogaard uit Nieuw-Beijerland gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. 

Hoeksche Waard - Bij de verkiezingen in 2018 was Boogaard ook al lijsttrekker en werd de partij de grootste in de gemeenteraad.
Boogaard is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van de leden: “We laten in de Hoeksche Waard al jaren zien dat we een stabiele, herkenbare, lokale partij zijn die dichtbij inwoners, verenigingen en ondernemers staat. Samen met de andere kandidaten wil ik met veel energie blijven werken aan belangrijke onderwerpen als een sociale en groene gemeente, passende en betaalbare woonruimte voor iedereen, een sterke economie, ondersteuning van ondernemers en de agrarische sector en de ontwikkeling van vitale dorpen en een bloeiend verenigingsleven.”
CDA bestuursvoorzitter Arjan van Dijk is blij dat Boogaard het lijsttrekkerschap op zich neemt: “We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kennis, bevlogenheid en ervaring veel Hoeksche Waarders zal weten aan te spreken.”
Boogaard is sinds 2019 wethouder en 1e locoburgemeester van gemeente Hoeksche Waard. Boogaard is verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Economische Zaken, Werkgelegenheid, Landbouw, Natuur en Sport. Voorheen had hij managementfuncties in het bedrijfsleven en was hij 8 jaar lid van de Korendijkse gemeenteraad. In zijn vrije tijd is hij actief als trainer op het gebied van politiek, democratie en rechtstaat.

Op stoom 
Paul Boogaard wil er graag weer de schouders onder zetten. 'We zijn goed op stoom met de nieuwe gemeente maar er zijn natuurlijk ook altijd dingen die beter kunnen', zegt hij, 'het is nu zaak in de volgende raadsperiode zaken door te ontwikkelen. De organisatie van de fusiegemeente is op poten, er staat veel in de steigers, nu willen we uitbouwen.' Hij noemt als voorbeelden de aandacht voor de landbouw, het verder ontwikkelen van natuur en biodiversiteit en goede accommodaties voor sportverenigingen. 'En er moet ook veel aandacht blijven gaan naar onze bedrijven en ondernemers. Zij zorgen tenslotte voor levendigheid en banen'.
Tegelijkertijd voelt Boogaard nadrukkelijk de grote verantwoordelijkheid als wethouder. 'Ik doe dit werk met veel plezier en passie en zie het absoluut ook als een stuk roeping. Dat is intensief en weleens pittig ja, zeker als je soms een moeilijk besluit moet nemen. Ik ben graag tussen de mensen, je bent in dienst van de samenleving tenslotte. Mensen spreken me vaak gewoon op straat aan, dat 1 op 1 contact vind ik fijn. Het CDA zit echt in de haarvaten van de samenleving, we hebben overal in de dorpen en binnen verenigingen mensen die signalen oppikken en er mee aan de slag gaan. Ik heb er vertrouwen in dat mensen dat zien en waarderen'.