Het is misschien even wat zoeken, maar het geeft wel een mooi beeld van de dag: Rob in het middelpunt, omringt door de kinderen waaraan hij zoveel jaren plezier heeft beleefd.
Het is misschien even wat zoeken, maar het geeft wel een mooi beeld van de dag: Rob in het middelpunt, omringt door de kinderen waaraan hij zoveel jaren plezier heeft beleefd.

Rob de Groot neemt afscheid van 'De Regenboog'

Na 45 jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs, waarvan 31 jaar bij de Christelijke basisschool 'De Regenboog' neemt Rob de Groot deze zomer afscheid. Tijd voor een welverdiend pensioen. 

Door Arie Pieters

Zuid-Beijerland - Rob blijft het onderwijs in Zuid-Beijerland wel in het vizier houden, want eventueel is hij straks nog beschikbaar voor kort inval werk. Rob kijkt dankbaar terug op zijn periode in het onderwijs en zijn tijd bij De Regenboog in het bijzonder.
Hij begon in 1990 bij de school in Zuid-Beijerland, nadat hij had gesolliciteerd op de functie van adjunct-directeur. De Regenboog had toen nog een eigen bestuur, waarin mensen uit het dorp zelf zitting hadden. Maar uiteindelijk koos men er bij de school voor zich aan te sluiten bij een groter geheel, omdat de materie voor een eigen bestuur te ingewikkeld en uitgebreid was geworden.
Voordat Rob de Groot aan de slag ging in Zuid-Beijerland had hij er al een aantal jaren opzitten in het onderwijs. Rob vertelt over die beginjaren: 'Ik ben blij dat ik op meerdere scholen heb mogen werken om zo mijn blikveld te kunnen verruimen. Ik ben in 1976 begonnen op basisschool de Sinnema in Hendrik Ido Amacht. Na ruim een jaar moest ik helaas in militaire dienst. Na deze dienstperiode kon ik terug komen op deze school maar door het terug lopen van het aantal kinderen moest ik in 1983 helaas de school verlaten. Gelukkig kon ik in datzelfde jaar terecht in een tijdelijke benoeming op de Heldringschool in Rotterdam. Dat was een school voor speciaal onderwijs waar ik onder andere vakleerkracht gymnastiek werd. Tijdens dat jaar heb ik veel gesolliciteerd en in augustus 1984 kon ik gaan werken op basisschool de Zevensprong in Krabbendijke. Daar heb ik 6 jaar gewerkt met net zo veel plezier als op alle andere scholen'.

Van krijtjes naar digitaal 
'De Regenboog' is een school in een relatief klein dorp. Er is daarom veel betrokkenheid van de ouders bij de school. Het is prettig als het contact goed is met ouders om zo het beste te kunnen doen voor de kinderen. Daarnaast was en is er altijd een fijn team op de Regenboog geweest. Dat maakt het werken extra prettig. Omdat het een kleine school is heb je contact met alle collega's. Je hoeft geen overleg te voeren in subgroepen en een goed contact met elkaar zorgt voor de beste doorgaande lijn op school', vertelt Rob over samenwerking met collega's en veel ouders van de Regenboog. Hij heeft de afgelopen jaren ook de overgang naar een digitale manier van lesgeven meegemaakt.