'Leraar zijn was fantastisch beroep'

Zuid-Beijerland - Rob de Groot heeft een heldere mening over digitaal lesgeven: 'Als ik kijk naar hoe het was toen ik begon met werken en nu is dat een wereld van verschil. Met name door de digitale ontwikkelingen lukt het beter om in te spelen op individuele leerlingen. Je kunt met de verschillende programma's beter aansluiten bij ieder afzonderlijk kind. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan verbonden omdat je met de methodes bijna helemaal afhankelijk geworden bent van de digitale middelen. En die kunnen natuurlijk wel eens kuren vertonen. Maar de voordelen zijn groot als we bijvoorbeeld eens denken aan de afgelopen lockdown periode.' 
Rob is dankbaar dat hij dit, zoals hij het zelf noemt 'fantastische beroep' zolang mocht uitoefenen. Vastomlijnde plannen voor zijn vrije tijd heeft hij nog niet, maar reizen heeft hij altijd leuk gevonden en voor noodgevallen kan men voor (kort) inval werk dus nog een beroep op hem doen.


Streona in andere handen

Strijen - De exploitatie van Dorpshuis Streona in Strijen gaat binnenkort over naar Bres Accommodaties B.V. Het dorpshuis werd jarenlang gerund door het echtpaar Peter en Marga Verschoor. Zij zijn samen met gemeente Hoeksche Waard op zoek gegaan naar een nieuwe exploitant. Aanleiding zijn de moeilijke coronatijd én veranderde privé behoeften van het echtpaar. Bres Accommodaties B.V. neemt beheer en exploitatie van Dorpshuis Streona over. Peter blijft tot eind 2022 actief in het dorpshuis van Strijen. Er is afgesproken dat hij daartoe dan in dienst treedt bij Bres. 


Summersale bij 
De Melkbus

Heinenoord - Gedurende de schoolvakantie houdt Kringloopwinkel "de Melkbus" aan de Emmastraat in Heinenoord een Summersale. Vanaf 16 juli tot en met 4 september bijna alles voor 50 % van de prijs ! Kom gerust eens langs. De winkel is geopend op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 14.00 uur. Voor informatie, bel 0186 - 603365.


Fietsendieven zijn actief in Spuidorp

Oud-Beijerland - Opgelet, er worden momenteel veel fietsen gestolen, met name op en rond recreatiegebied de Oude Tol. Zelfs kinderfietsen zijn niet veilig voor het gajes. 'Die lui moesten eens weten wat ze kinderen aandoen', zegt een moeder, 'onze dochter was ontroostbaar toen haar mooie fiets verdwenen was.' De politie is ermee bezig en lijkt een dader of daders in beeld te hebben. Alle tips zijn uiteraard zeer welkom.