Roltrappen staan stil en de lift is al tijden kapot. Fietsers moeten de steile helling gebruiken voor het tractorverkeer (rechts op de foto).
Roltrappen staan stil en de lift is al tijden kapot. Fietsers moeten de steile helling gebruiken voor het tractorverkeer (rechts op de foto).

Tobben met lift en roltrappen bij Heinenoordtunnel

Het is een veelvuldig terugkerend probleem én ergernis. Roltrappen en de lift die regelmatig stilstaan bij de fietserstunnel van de Heinenoordtunnel.

Heinenoord - Soms werkt er welgeteld één roltrap van de drie, de lift aan de Hoeksche Waardse zijde is al tijden buiten gebruik. Meestal is het voor reparatie 'wachten' op onderdelen die uit het buitenland moeten komen. 
Een regelmatige gebruiker van de fietstunnel is Helmuth de Jong. Hij fietst al jaren van en naar Strijen voor zijn werk in Rotterdam-Zuid. ‘Ik heb de nieuwe tunnel zien bouwen. Daarvoor gebruikte ik de oude tunnelbuis. Er reden toen nog auto’s naast de fietsbaan. Toen de nieuwe fiets/langzaam verkeerstunnel klaar was dacht ik, fijn roltrappen en een lift. Maar beiden hebben eigenlijk nooit goed gewerkt. De foto toont de recente situatie. De roltrap werkte niet. Op de zijkant van de lift stond/en staat nog steeds: gebruik voor zware fietsen / E-bikes de lift. Op zich humor, maar het betekent wel weer dat fietsers de steile tunnelhelling moeten gebruiken voor het tractorverkeer. Verder moet mij nog het volgende van het hart. Jaren geleden hebben ze in de tunnel toezicht geplaatst. Hiervoor werden een schaftkeet en twee toiletten neergezet. Vanaf vorig jaar september is er geen toezicht meer. Spullen zijn blijven staan. Wat kost dat de burger weer?'