'In de Barn' verbindt men lichaam en geest. Het pand bevat een fraaie, klimaatneutrale ruimte met meerdere praktijken. (foto: Arie Pieters)
'In de Barn' verbindt men lichaam en geest. Het pand bevat een fraaie, klimaatneutrale ruimte met meerdere praktijken. (foto: Arie Pieters)

‘In de Barn' verbindt lichaam en geest

Het pand aan de Molendijk in 's-Gravendeel waarin ooit dansschool 'Venus' zat en een sportschool is twee jaar geleden omgetoverd tot een prachtig pand, waarin meerdere disciplines op elkaar aansluitend onderdak hebben gevonden: 'In de Barn'.

Door Arie Pieters

's-Gravendeel - Van binnen treft men een sfeer van licht en ruimte aan in het klimaatneutraal verbouwde gebouw en naast de praktijkruimten zijn er ook nog twee zalen. Mandy Verkerk, toegepast psycholoog, coach en specialist op het gebied van traumaverwerking en burn-out en Saskia Campoy-Borsboom, trainer Hormoonfactor geven een toelichting op wat er allemaal te vinden is in 'In de Barn'. Mandy: 'Het is echt een heel mooi pand geworden. Wij zijn dan ook heel blij met deze ruimte. Daarnaast is het zo dat wij allemaal ook disciplines beoefenen die bij fysieke en mentale klachten zoeken naar de oorsprong daarvan. Wij merken ook dat wij in veel gevallen behandelingen aanbieden die aansluiten bij elkaar.' Saskia: 'Het is met onze gezondheid zo dat dingen ook terug te voeren zijn naar bijvoorbeeld voeding en met mijn behandeling kijk ik dan specifiek hoe zaken als voeding, maar ook stress de hormonen beïnvloeden.' Bij alle praktijken die in 'In de Barn' zijn gevestigd is het gegeven om lichaam en geest in balans te brengen eigenlijk een rode draad bij hoe men behandelingen uitvoert. Dat begint al bij de yoga praktijk van Eveline, oprichster van 'In de Barn'. De kwalitatief hoogwaardige yogalessen zijn ideaal voor mensen die willen ontspannen.
Bij Brigith kan men terecht voor haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Een sessie haptotherapie draait om je goed voelen door goed te voelen. Gevoelens en emoties herkennen én erkennen staan centraal bij haar behandelingen. Nancy geeft behandelingen die het herstelsysteem van binnenuit activeert. Zij is een absolute specialist op het gebied van pijnvermindering en herstel(belemmering) van bindweefselschade of trauma. Met innovatieve therapie en praktische toepassingen die resultaat geven en de herstelcapaciteit bevorderen. Mandy richt zich met haar praktijk 'Ik moed' 'op traumaverwerking en burn-out klachten, waarbij zij samen met de cliënt kijkt wat hij of zij nodig heeft om weer mentaal in balans te komen. En Saskia is gespecialiseerd in het weer in op orde brengen van de hormoonhuishouding. Hormonale disbalans kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals overgewicht-, darm- en slaapproblemen, menstruatie- en overgangsklachten. Zo kan men dus in 'In de Barn' een heel spectrum aan behandelingen krijgen. De vergaderruimten kan men overigens ook huren voor b.v. lezingen of een seminar. Alle relevantie informatie: https://indebarn.nl/ Of mail naar: info@inthebarn.nl. 'In de Barn' is gevestigd aan de Molendijk 61C.