Doneeractie begonnen om zieke man te verzorgen

Irma Jongekrijg is een doneeractie begonnen. De triste aanleiding daarvoor is dat bij haar man Cock de ziekte ALS is vastgesteld.

Oud-Beijerland - Cock Jongekrijg is zelfstandige met een zwaar beroep (Jongekrijg Renovatie). ALS is een ernstig invaliderende spier- en zenuwziekte, waarbij stapje voor stapje allerlei zenuwen gaan uitvallen, ademhalingsspieren verzwakken waardoor een patient uiteindelijk overlijdt. 
De gemiddelde levensverwachting voor een ALS patiënt is, na de diagnose: 3 tot 4 jaar. Irma noemt de stap voor een doneeractie 'een noodgreep en best wel een grote en moeilijke stap.' In april 2021 werd hun grootste nachtmerrie werkelijkheid. 'Onze grootste wens en doel is om extra ruimte in onze huidige woning te maken', licht Irma toe, 'een uitbouw aan de woonkamer om mijn geliefde man in een huiselijke sfeer en eigen omgeving, 24 uur per dag te kunnen verzorgen en alle hulp te kunnen geven die nodig is.' Een eindbedrag kan ze niet noemen; 'Iedere donatie is welkom, klein of groot. Cock en ik zullen voor iedere gift ontzettend dankbaar zijn.' Via de link: https://www.doneeractie.nl/wens-om-cock-jongekrijg-thuis-te-verzorgen-bij-als/-54381 kan men een donatie doen.


Boek over de Middeleeuwen

Terug naar de Middeleeuwen, zo heet het nieuwe boek van Astrid van der Ree.

Puttershoek - Dit jeugdboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Sofie en Amber zitten in hun laatste jaar van de middelbare school. Een van hun examenopdrachten is het schrijven van een verslag over een bepaalde tijd uit de geschiedenis. De klas wordt in groepjes van twee verdeeld en gelukkig worden de vriendinnen Sofie en Amber bij elkaar gezet. Ieder groepje wordt aan een professor toegewezen die hun gaat begeleiden om een perfect verslag te creëren. Sofie en Amber krijgen professor Zeilmaker toegewezen en dat is geen stom toeval... Astrid van der Ree geboren in 1994 was als kind al vrij creatief in verhalen schrijven. Tijdens haar vakantie in Frankrijk is het gelukt om een verhaal te verzinnen en haar creativiteit zijn gang te laten gaan. In een gebied waar de geschiedenis van de middeleeuwen nog goed te zien was, kwam zij tot het idee om deze geschiedenis en het heden samen te laten komen in één verhaal. ISBN: 9789464315592, verkoopprijs: € 20,50.