Slim bekeken van Mika, iedere leerling een waterfles, dat scheelt een heleboel bekertjes.
Slim bekeken van Mika, iedere leerling een waterfles, dat scheelt een heleboel bekertjes.

Leerling Mika maakt het Actief College duurzamer!

Goeie zaak dat er ook veel leerlingen zijn die zich inzetten nadenken over zaken als duurzaamheid. Neem nou Mika van 't Hof van het Actief College in Oud-Beijerland. Hij bedachts iets en maakt het Actief nog duurzamer!

Oud-Beijerland - In de prachtige nieuwe kantine van de het Actief College in de wijk Poortwijk staat een watertap, waar de leerlingen een bekertje water kunnen pakken. De school verhuisde begin dit jaar/eind vorig jaar naar de nieuwe locatie.
Een leerling uit de brugklas, Mika, stoorde zich enorm aan alle lege bekertjes die achtergelaten werden. Ondernemend als hij is, bedacht hij een plan om statiegeld voor de bekertjes te vragen en ging hiermee naar de directeur van het Actief College. Dit bleek helaas niet haalbaar, maar samen met mevrouw Roskam kwam hij op het idee om iedereen in de school een waterfles te laten gebruiken.
Mevrouw Rianne Koole, directeur van het Actief, werd hier heel enthousiast van. Alle docenten en leerlingen van het Actief College krijgen een eigen waterfles van de school. Mika heeft de eerste waterfles zelf uitgereikt aan mevrouw Koole. In de toekomst zullen er dus geen bekertjes meer in de kantine slingeren en is de school nog duurzamer dan zij al was, met nadrukkelijk dank dus aan Mika uit VM1.