Olga en Niels. (Foto: pr)
Olga en Niels. (Foto: pr)

De Buurtcirkel start binnenkort in Piershil

De Buurtcirkel is zeven jaar geleden gestart in de Hoeksche Waard. Ze zijn gevestigd in Oud Beijerland, Numansdorp en ‘s-Gravendeel. En binnenkort eentje in Piershil.

Piershil - In een Buurtcirkel zitten 9 tot 12 mensen. Met deze mensen vorm je een groep en help je elkaar bij dagelijkse dingen en activiteiten. De deelnemer van een Buurtcirkel bepaalt zelf hoe men elkaar ondersteunt. In een Buurtcirkel krijgen de deelnemers ondersteuning van een buurtcirkelcoach. Bij de Buurtcirkel is ook een rol voor een vrijwilliger weggelegd. Hij of zij is het aanspreekpunt en kan de deelnemer wegwijs maken. In de Hoeksche Waard is men op zoek naar vrijwilligers voor de bestaande en nieuwe Buurtcirkels.

Olga en Niels
Olga en Niels zijn vrijwilligers bij Buurtcirkel Oud Beijerland 2. Olga: ,,Ik deel tijdens gesprekken mijn persoonlijke ervaringen en probeer creatief te zijn. Ik ga met de deelnemers wandelen of tafeltennissen. De meiden van de Buurtcirkel komen weleens bij mij eten. Ik ben blij dat ik dan een soort vertrouwenspersoon kan zijn.” Niels: ,,Ik stel mij bescheiden op. Doordat ik ervaring heb in het bedrijfsleven, kan ik mijn ervaringen naar de groep meenemen.” Aanmelden of informatie: 06-22948226 of anouk.van.roon.@pameijer.nl.