Juf Plony en Juf Sylvia worden onderweg toegezongen door de leerlingen. (Foto: Sharon Weeda)
Juf Plony en Juf Sylvia worden onderweg toegezongen door de leerlingen. (Foto: Sharon Weeda)

De Boomgaard neemt afscheid van juf Plony en juf Sylvia

Donderdag 15 juli hebben juf Plony en juf Sylvia afscheid genomen van ‘hun’ basisschool De Boomgaard in Mijnsheerenland. Ze hebben allebei een lange carrière in het onderwijs achter de rug en gaan nu genieten van hun pensioen. Op een bijzondere manier werden zij in het zonnetje gezet: de juffen kregen met een cabrio een heuse tour door Mijnsheerenland.

Mijnsheerenland - Beide juffen gaan na een onderwijscarrière van respectievelijk meer dan 42 en 35 jaar genieten van hun pensioen. Het afscheid van de juffen is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De leerkrachten, kinderen en ouders hadden een fantastische dag vol verrassingen voor beide juffen georganiseerd.

Verrassing
Donderdag werden beide juffen thuis verrast. Om half 10 stond er ineens een mooie auto voor de deur die beide juffen kwam ophalen. Vol verbazing stapten ze beiden in en reden mee. Dit was de start van een prachtige dag vol verrassingen.

Lange carrière
Juf Plony en juf Sylvia gaan na een lange carrière in het onderwijs als juf afscheid nemen van de kinderen, collega’s en ouders. Ze gaan genieten van hun pensioen. Beide juffen werken al heel lang op De Boomgaard. Juf Plony al meer dan 42 jaar en juf Sylvia al meer dan 35 jaar. Veel bewoners in Mijnsheerenland hebben daarom les gehad van één van de twee juffen.

Cabrio
Al rijdend in een cabrio kregen de juffen een tour door Mijnsheerenland. Op verschillende plekken in het dorp werden de juffen opgewacht door de kinderen. Iedere groep heeft een lied of dans ingestudeerd en tijdens de tour mochten zij dit laten zien aan de juffen. De juffen genoten van al het moois en waren onder de indruk van de zang- en danskunsten van de kinderen. Aan de route door het dorp stonden ook verschillende ouders te zwaaien en hadden op deze manier de mogelijkheid om hen te bedanken voor alle mooie onderwijsjaren.

Prachtig lied
Na een rit van een uur kwamen de juffen aan op school. Hier hadden inmiddels alle kinderen zich verzameld en werden beide juffen onthaald met een prachtig lied. Eenmaal binnen gingen de juffen de klassen rond. De kinderen hadden nu de gelegenheid om persoonlijk afscheid van hen te nemen.

Herinneringen
De juffen kijken met veel plezier terug op hun tijd op basisschool De Boomgaard. Wanneer je de juffen vraagt naar mooie herinneringen, raken ze niet uitgepraat. 40 jaar geleden was De Boomgaard al een fijne school om op te mogen werken en dat is nooit veranderd. Beide juffen hebben nooit stilgezeten. Ze hebben veel veranderingen in het onderwijs meegemaakt en de school zien groeien.

Eigen keuzes maken
In de afgelopen jaren heeft de school zich bijvoorbeeld ontwikkeld tot een The-Leader-In-Me-school. Als eerste en enige Leader-In-Me-School in de Hoeksche Waard staat de school bekend om haar unieke concept, waarbij de kinderen aan de hand van zeven gewoontes leren eigen keuzes te maken, voor zichzelf op te komen, samen te werken en voor anderen te zorgen. Door deze unieke aanpak, bereidt de school kinderen goed voor op de toekomst.

Vrije tijd
Met veel plezier sluiten de juffen hun onderwijscarrière af en gaan nu ze met pensioen gaan, lekker genieten van alle vrije tijd die ze krijgen. Natuurlijk komen ze nog regelmatig even langs op de school in Mijnsheerenland om te kijken hoe het met de kinderen, leerkrachten en ouders gaat. Na zo’n lange tijd op De Boomgaard kun je dit niet zomaar loslaten en dat doen de juffen dan ook nog niet helemaal.