Vliegers maken, bingo, minecraft en natuurlijk heerlijk lezen. De bibliotheek Hoeksche Waard helpt je wel op een leuke manier de zomervakantie door. (foto: pr Bibliotheek Hoeksche Waard)
Vliegers maken, bingo, minecraft en natuurlijk heerlijk lezen. De bibliotheek Hoeksche Waard helpt je wel op een leuke manier de zomervakantie door. (foto: pr Bibliotheek Hoeksche Waard)

Veel zomeractiviteiten in de bieb: van Zomerbingo tot Minecraft

De bibliotheekvestigingen in de Hoeksche Waard gaan ook in de zomer door met het aanbieden van allerlei leuke activiteiten. Een overzicht.

Hoeksche Waard - Doe je mee met de Zomer-Lees-Bingo van de Bibliotheek Hoeksche Waard? Dan is je vast opgevallen dat je op donderdag 22 juli mee kunt doen aan een leuke activiteit in de bibliotheek: “Vliegers maken”, zodat je niet alleen lezend de zomer doorkomt maar ook vliegerend… Kom om 10:30 langs in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum voor een leuke knutselactiviteit: “Vliegers maken”, onderdeel van de Zomer-Lees-Bingo kaart. Deze is te downloaden op de website van de bibliotheek (www.bibliotheekhoekschewaard.nl); ook is de bingokaart te vinden in het zomer magazine van Hoeksche Waard Actief en in de vestigingen van de bieb. Lever de volle bingokaart voor 1 september in bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Onder de deelnemers wordt een boekenbon van 15 euro verloot! Meld je aan via de agenda op www.debhw.nl. Kosten € 2,50 met biebpas. € 2,00 met een (jeugd) plusabonnement en € 3,00 zonder lidmaatschap. 

Zomer-Lees-Bingo
Hoeksche Waard – Lezen in een boom, lezen in een tent of lezen in de zon: in de zomer kun je overal lezen. Doe mee met de Zomer-Lees-Bingo! Maak deze zomervakantie van lezen een leuk spel met de Zomer-Lees-Bingo. Bibliotheek Hoeksche Waard heeft een bingokaart gemaakt, waarop leuke speelse opdrachten staan om het lezen bij kinderen in de zomervakantie te stimuleren. Iedere keer als er een leesopdracht gedaan is, kan het rondje op de bingokaart ingekleurd worden. Volle kaart? Bingo! Kijk op www.bibliotheekhoekschewaard.nl) of het Zomermagazine van Hoeksche Waard Actief en in de vestigingen van de bieb.

Op zoek naar jouw droombaan
Oud-Beijerland - Precies weten wat je wil en precies weten wat je kan. Je komt er achter tijdens het droombaanspel dat de Bibliotheek HW samen met JobOn online presenteert op 22 juli van 10 uur tot 12 uur. De beste start op weg naar (ander) werk voor iedereen die in-between-jobs zit. Een ervaren focuscoach is, namens JobOn, de spelleider en begeleidt het online spelen. Het spel bestaat uit zes stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn.
De training is online met Zoom van 10 uur tot 12 uur, je hebt stabiel internet, webcam en microfoon nodig. Vooraf krijg je de aanmeldlink. Graag vooraf aanmelden.

SHOGI
Oud-Beijerland - SHOGI is het oeroude strategisch spel van de Samoerais uit Japan. Deze uitstekend getrainde vechtersbazen moesten het niet alleen hebben van hun spierkracht maar ook van hun denkkracht. SHOGI is nu uit te proberen in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Aanmelden via www.debhw.nl. Van 10:00 tot 12.30 uur. Kosten € 4,00 met biebpas. € 3,00 met een (jeugd) plusabonnement en € 6,50 zonder lidmaatschap.

Minecraft Redstone
Oud-Beijerland - Misschien ben je al eerder een Redstone-erts tegengekomen in je zoektocht naar diamanten, maar weet je niet wat je er mee moet. Of je hebt een heel leuk idee voor een automatische deur voor je geheime huis, maar weet je niet hoe je dat zou moeten doen. In deze workshop gaan wij samen een aantal simpele Redstone constructies maken, blok voor blok, om te kijken hoe Redstone nou eigenlijk werkt.

Doe mee op 30 juli, 13 augustus of 27 augustus in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Aanmelden via www.debhw.nl. Er kunnen max. 15 kinderen meedoen per workshop. Het kan zijn dat een iPad met z’n tweeën wordt gedeeld. Kosten € 3,50 met je Biebpas, € 3,00 als je een jeugd plus abonnement hebt en € 4,00 zonder Biebpas.