Het Wellant in Klaaswaal moet het na de vakantie doen met een heel bekend gezicht minder. Hans Broekhuizen gaat met pensioen.
Het Wellant in Klaaswaal moet het na de vakantie doen met een heel bekend gezicht minder. Hans Broekhuizen gaat met pensioen.

Wellantcollege zwaait docent Hans Broekhuizen uit

De afgelopen laatste weken in het onderwijs stonden ook in het teken van afscheid. Van leerlingen soms, maar ook van leerkrachten. Zo trok Hans Broekhuizen na 40 jaarv2 de deur dicht op het Wellantcollege.

Klaaswaal - Wie Hans Broekhuizen zegt, zegt Wellantcollege. Na 40 jaar trouwe dienst nam hij afscheid van zijn vertrouwde middelbare schooltje in Klaaswaal. 
Uit de vele reacties op onder andere de Facebookpagina van Het Kompas blijkt hoe geliefd Broekhuizen was. Op vele vlakken heeft hij zijn steentje bijgedragen. Zo heeft hij veel werk verricht voor de intake en aannames van nieuwe leerlingen, heeft hij zich zijn hele carrière ingezet als docent lichamelijke opvoeding en was hij eigenlijk altijd aanwezig bij de schoolkampen.

Yuverta
Per 1 augustus 2021 is het definitief (eveneens de datum waarop de school verandert van naam in Yuverta), maar donderdag 15 juli heeft Hans Broekhuizen na 40 jaar trouwe dienst afscheid genomen van het Wellantcollege. Hans gaat genieten van zijn pensioen en zal zeker niet stilzitten. Op het sportieve vlak is hij namelijk nog ontzettend gedreven, dus zijn (ex)collega's zullen hem vast nog tegenkomen op zijn mountainbike, racefiets of bij de duikvereniging.