Stilteruimte op bovenverdieping

Hoeksche Waard - De eerste steen voor de school is gelegd op 1 oktober 2020. Toen is ook de naam onthuld. ''Het nieuwe schoolgebouw ziet er schitterend uit. De grote trap vanuit de hal, die tevens als aula dient, is gemaakt van stukjes in elkaar gelegd hout. De wanden van de gangen zijn verwerkt met bamboehout die harmonieus afsteken tegen de lime-kleurige vloeren." Het Pluspunt bevindt zich met acht klassen met elk afzonderlijk een aparte stilteruimte op de bovenverdieping. De Willem Alexanderschool, De Ark met Techniek Lokaal en Horecakeuken en KDC Kleurrijk zijn te vinden op de begane grond. Ook de speelterreinen zijn ingericht op de behoeften van de kinderen. Rondom de school een speelterrein, maar ook schooltuintjes, een kas, voetbalkooi, speeltoestellen en schommels. Lovend zijn de leerkrachten over de gymzaal met geluidabsorberende wanden. Het interne openingsfeestje werd net voor de vakantie gevierd met het doorknippen van een lint door de bestuurders Luc van Heeren (Hoeksche School) en Bert Tuk (csg De Waard) en de onthulling van de banner ‘SAMEN'.


Vermist/gevonden

VERMIST: Poes, ragdoll, grijs, licht van kleur, witte sokken en buik, langharig, Ravenswey Oud- Beijerland; Kater, zwart gevlekt met veel wit, zwarte staart, is gechipt, Julianastraat Mijnsheerenland; Kater, zwart, witte sokken en bef, is gechipt, Bovenkruier Puttershoek; Poes, schildpad, witte bef, klein van stuk, heeft dagelijks medicijnen nodig, is gechipt, Vingerling Mijnsheerenland.
GEVONDEN: Kater, zwart, witte snuit, poten en buik, kitten, Oudendijk Strijen; Poes, lapje, Middelweg Numansdorp; Konijn, wit-beige, zwarte vlekken op kop en oor, hangoor, Tulpstraat ’s-Gravendeel; Konijn, zwart, hangoor, Vaarzonmorelstraat ‘s-Gravendeel; Parkiet, groen-geel, iets blauw bij wangen, Zoomwijcklaan Oud Beijerland. Info/registratie: 0186-603405 of zie www.dierencentrale.nl.


Aftrap project 'De kunst van...'

Oud-Beijerland - Futura Zorg heeft kleinschalige woonzorgvoorzieningen die tegemoet komen aan de persoonlijke wensen en zorgbehoefte van ouderen die nog redelijk kunnen functioneren maar ook zorgbehoefte kennen. Om de locaties nog prettiger te maken en ook meer eigenheid te geven, gaan zij met hulp van de HollandArt Groep gemeenschappelijke ruimtes van alle Futurahuizen van wandprints en canvasdoeken voorzien. De aftrap van dit project was onlangs in Oud-Beijerland. De bewoners kozen voor kunstwerken van Haagse Meesters. De wandprints en canvas doeken zijn heel goed ontvangen door alle bewoners en overige genodigden.