'Ze heeft het gevoel weer mee te tellen'

Willem en Lenie kennen elkaar 60 jaar en zijn 57 jaar getrouwd. ,,Ik heb altijd veel gedaan, eigenlijk teveel. Terwijl het juist zo goed is om te prikkelen en het aan haar over te laten. Als het niet goed gaat kun je altijd nog ingrijpen. In het Odensehuis doen ze dat hartstikke goed. Ze stimuleren het geheugen op een terloopse manier en houden mensen bezig.
,,Lenie heeft de modevakschool gedaan. Toen er nieuwe kleedjes moesten komen op de tafels, is ze mee geweest om stof te kopen en heeft ze met de hand zomen gemaakt. Zij heeft weer het gevoel dat ze meetelt, dat wat ze doet belangrijk is. Ze is veel opener dan ze was en stelt zelf ook vragen, ze is geïnteresseerd in anderen. Wij hebben het geweldig naar onze zin hier. We zien elkaar soms heel de dag niet doordat we met andere dingen en mensen bezig zijn.''
De kern van het samenzijn in het Odensehuis laat zich voor Willem Haas gemakkelijk samenvatten: het kletsen, de verhalen en de herinneringen, gezamenlijke ervaringen en elkaar helpen met onnadrukkelijk advies.
Contactgegevens
Het Odensehuis Hoeksche Waard is gevestigd in Boezem & Co aan de Boezemsingel 7 Oud-Beijerland. Meer informatie op de website www.odensehuishw.nl.


Jeugdeditie COKD Kindertriathlon en zwemloop afgelast

Hoeksche Waard - Het alternatief voor de jaarlijkse Triathlon Hoeksche Waard, de zwem-loop wedstrijd en de eerste editie van de COKD Jeugdtriathlon gaan dit jaar niet door. Na door corona in 2020 geen evenement stond de organisatie te trappelen om dit jaar wel een mooi evenement te kunnen organiseren. In verband met wegwerkzaamheden geen triathlon voor de volwassenen maar een zwem-loop. "We hadden graag dit alternatief samen met de jeugdtriathlon georganiseerd”, vertelt Gerard Brand, voorzitter van de organiserende Stichting Triathlon Binnenmaas. ”Echter merkten we dat de belangstelling voor het alternatief nog niet storm liep. En toen we de benodigde Coronamaatregelen van de gemeente te horen kregen was dat voor ons een te groot financieel risico en restte ons niks anders dan de stekker uit het evenement te trekken voor dit jaar. "Wanneer we een evenement voor honderden deelnemers, zoals bij de jaarlijkse triathlon, organiseren lukt het nog om uit de kosten te komen die extra moeten worden gemaakt voor de door de gemeente gevraagde maatregelen. Maar we hebben tot nu toe nog geen 40 inschrijvingen en om dan een heel traject van routing, ontsmettingsgel, anderhalve meter maatregelen voor publiek, etc. op te gaan zetten gaat ons boven de pet”, zegt Gerard Brand. "We gaan wel aan de gang met de voorbereidingen van weer een triathlon met een jeugdtriathlon en bedrijvenchallenge voor 2022. We hopen dat we dan van alle extra maatregelen verlost zijn.”