Kom Erbij in het Dorpshart

Mijnsheerenland - Op deze koffieochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Dorpshart in Mijnsheerenland komen mensen bij elkaar voor een bakje koffie, een spelletje en ontmoeting. Soms zijn er thema ochtenden zoals een modeshow, een workshop of een ochtend met een informatief karakter. De vrijwilligers van Welzijn Hoeksche Waard maken er in ieder geval een gezellige boel van. Wilt u ook eens aanschuiven bij Kom Erbij? Dat kan! Ze zijn er elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in Het Dorpshart in Mijnsheerenland. Let op: van 20 juli t/m 30 augustus begint het pas om 11 uur! De kosten zijn 1 euro (inclusief het eerste kopje koffie of thee). Voor meer informatie kijk op www.welzijnhoekschewaard.nl.


TONK-regeling tot en met september

Hoeksche Waard - De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is met drie maanden verlengd tot en met september 2021. De gemeente helpt met de TONK-regeling inwoners die door de coronacrisis minder verdienen en hierdoor hun hypotheek of huur niet meer kunnen betalen. De TONK-regeling kan nog tot en met 31 oktober 2021 worden aangevraagd. Inwoners die al een bijdrage kregen via de TONK, ontvangen ook voor de extra 3 maanden een bijdrage. Een nieuwe aanvraag is dus niet nodig. Hoewel het beter gaat, zijn er nog veel inwoners die minder verdienen door de coronacrisis. De TONK-regeling biedt met name een uitkomst voor zzp’ers en ondernemers die nog steeds te maken krijgen met financiële tegenvallers. Het bedrag is een gift en vrij van belasting. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn te vinden op www.gemeentehw.nl/TONK


Bezwaarschriften sloop Gorzen

Oud-Beijerland - De Bewonerscommissie Oosterse Gorzen heeft een pakket bezwaarschriften aangeboden op het kantoor van HW Wonen. De bezwaarmakers zijn het niet eens met de plannen van HW Wonen om een aantal huurwoningen in de wijk te slopen en te vervangen door nieuwbouw. ‘De bewoners zijn overvallen door dit besluit, vooral door de manier waarop dit is gebeurd en het feit, dat er geen alternatieven zijn, waar de bewoners heen moeten', stellen Daniëlle van der Pligt en Monika van Vliet namens de Bewonerscommissie Oosterse Gorzen. 
‘De bewonerscommissie heeft een bezwaarschrift opgesteld van 15 punten en rondgebracht, waarvan er van de 132 woningen 93 exemplaren zijn overhandigd aan HW Wonen. Daarnaast zijn de bezwaarschriften ook ingeleverd bij het Gemeentehuis van Oud-Beijerland, bestemd voor de Gemeenteraad en voor het college van B & W.' De Bewonerscommissie roept op om niet te slopen maar de woningen te renoveren.