Van alles te doen bij Plukhoek

Voor de thuisblijvers onder ons tijdens deze vakantie komen er een aantal reuzeleuke workshops aan bij de Plukhoek.

Mookhoek - Op de woensdagmiddagen zijn er de kinderworkshops, alle vrijdagavonden ZOMER avond PLUK (https://www.plukhoekmookhoek.nl/flowerworkshops/), maar de meest bijzondere is wel deze: https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/workshop-oogst-je-eigen-bloemzaden/ 
Wil jij ook een bloemen (pluk) tuintje? Of wordt het tijd voor wat meer kleur en fleur? Kom dan naar deze workshop en leer de beginselen van het bloemen kweken. Met veel sfeer krijg je de basisinformatie over bloemen kweken, en oogst je je eigen bloemzaden! Een avond vol ongeëvenaard tuinplezier.
Er wordt gestart met de rondleiding en het oogsten van de bloemzaden. Je krijgt envelopjes en stiften mee om de zaden te verzamelen en te voorzien van de juiste naam. Tegen bijbetaling (€1,- per stuk) mag je ook stekjes uit de grond halen. Eigen planten zijn te koop voor €2,- . Daarna is het tijd voor koffie/zelfplukthee en een homemade gebakkie.
Deze workshop heeft een bijzonder karakter omdat je veel kunt leren over de plant achter de bloem. En over combinatie-teelt. Uiteraard mag je al je vragen stellen. Van harte welkom. Woensdag 4 augustus, 19:00-21:00 uur.
De workshop gaat ook bij regen door. Zorg dat je gepaste kleding aan hebt (geen hakjes!). Deze workshop wordt op 22 september nog eens gegeven.


Maak je 3D ontwerp van een fantasiedier in de bibliotheek

Wil je ook zelf eens aan de slag als ontwerper en jouw ontwerp laten uitprinten door een 3D printer? Dat kan op 3 augustus in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. 

Oud-Beijerland - Daar ga je een fantasiedier leren maken met TinkerCad, een 3D ontwerpprogramma. Tijdens de workshop leer je 3D tekenen met TinkerCad op een iPad. Aan de hand van boeken over fantasiedieren doe je inspiratie op en maak je je eigen fantasiedier in 3D. Jouw ontwerp wordt uitgeprint met de eigen 3D printer. Je ontwerp moet je later ophalen. Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Meld je aan via de agenda van www.debhw.nl. Er kunnen max. 10 kinderen meedoen per workshop. Kosten 4,00 euro met je Biebpas, 3,00 euro als je een jeugd plus abonnement hebt en 6,50 euro zonder Biebpas.