De Eilandhopper biedt tal van leuke uitjes in de zomervakantie. Ook de Hoeksche Waard doet volop mee. (foto: pr)
De Eilandhopper biedt tal van leuke uitjes in de zomervakantie. Ook de Hoeksche Waard doet volop mee. (foto: pr)

Eilandhopper is dé Uitgids voor de regio

De eerste Eilandhopper is gepresenteerd. A Seal in Stellendam had de eer de eerste Eilandhopper in ontvangst te mogen nemen. En vervoermaatschappij Connexxion heeft bovendien een interessante kortingsactie. 

Regio - De Eilandhopper is dé uitgids voor de zomervakantie voor kinderen op de basisschool op de Zuid-Hollandse eilanden, vol met educatieve, sportieve en interessante uitjes in de Hoeksche Waard, op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Een unieke samenwerking van DeltaFun met 49 ondernemers en stichtingen om kinderen deze zomervakantie in beweging te brengen. Er staan tips in, kortingsacties en ook helemaal gratis activiteiten.

Elk budget
Speurtochten, workshops, boerderijen, waterpret en nog veel meer. Een absolute combinatie van al het moois deze eilanden te brengen hebben. Voor elke leeftijd, elke interesse en elk budget is er gegarandeerd aanbod.
Stichting A Seal in Stellendam staat er zelf ook in met een speciaal voor de Eilandhopper ontwikkelde speurtocht. Deze hotspot zet zich niet alleen in voor de zeehonden, maar ook voor een stuk educatie voor alle leeftijden.

Hoeksche Waard
Zo zijn er interessante tentoonstellingen nu over ´Boeren op Zee´, wat gaat over zeewierteelt op het Noordereiland vlakbij de opvang, maar ook een tentoonstelling van de KNRM en ´Een zee aan informatie´ van Rijkswaterstaat. Hoeksche Waardse bijdragen zijn er onder andere van het HWL, een Haringvliet safari, Plukhoek Mookhoek, Speelnatuur Oerrr Tiengemeten en nog veel meer in de regio.
Kijk voor alle informatie op www.deltafun.nl

Meerreizen bundel
Connexxion lanceert een grootscheepse actie waarbij reizigers de komende maanden zeer goedkoop kunnen reizen: de Meerreizen Bundel voor slechts € 1,50 per busrit met eventuele overstap. Die koop je voor € 15,00 per 10 ritten. Je zet de bundel op je persoonlijke OV-chipkaart en je reis kan beginnen. De Meerreizen Bundel is geldig op weekdagen na 9:00 uur en in weekends de hele dag. De Meerreizen Bundel werkt heel simpel. Stap je na op werkdagen na 9:00 uur in, dan kiest de OV-chipkaart meteen de eerste ‘digitale strip'. Als je uitstapt, check je uit en blijft je strip geldig. Bij een overstap of een retourrit die gemaakt wordt binnen 90 minuten na je eerste check-in, kun je dus blijven reizen voor slechts € 1,50. Ook voor reizigers in de ochtendspits is het een interessante optie; In de middag maak je een aanzienlijk goedkope terugreis van maximaal € 1,50. De Meerreizen Bundel blijft geldig tot eind 2021. De Meerreizen Bundel is (met uitleg) verkrijgbaar op www.connexxion.nl/acties.