De deuren worden opengezet bij de badmintonclub.
De deuren worden opengezet bij de badmintonclub. Stock

Erop of eronder voor BC Niton: deuren worden opengezet

Algemeen

‘s-Gravendeel - In 1975 zijn een paar badmintonpioniers in ’s-Gravendeel begonnen met de club en is deze uitgegroeid tot een begrip in het dorp en de regio.

In de goede jaren kwamen er 16 team uit in de bonds- en recreantencompetitie. Er is gespeeld op subtop niveau en in de regiocompetitie zijn ze Nederlands kampioen geweest. Deze jaren liggen helaas al even achter ons en proberen we de sport in het oosten van de Hoeksche Waard levendig te houden door de samenwerking met de clubs in Strijen, Maasdam en Puttershoek. Zo komen we met gezamenlijke teams uit in de diverse competities.

Richting het einde van het seizoen wil badmintonclub Niton graag inwoners van ’s-Gravendeel enthousiasmeren voor hun sport, om de hal in ’s-Gravendeel weer meer gevuld te krijgen. Padel is een hype geworden, maar laten we niet vergeten dat badminton zeker zo leuk en toegankelijk is en de snelste sport die er is.

Heel april zet Niton de deuren in ’s-Gravendeel open voor iedereen vanaf 18 jaar die de sport (weer) zou willen beoefenen. Op alle donderdagen in april er in sporthal De Schenkel van 20:00 tot 22:00 kosteloos en vrijblijvend worden meegedaan. Rackets en shuttles zijn beschikbaar.