SISKW hoopt na corona op nieuwe vrijwilligers, nieuwe docenten en input vanuit de inwoners van 's-Gravendeel voor wat betreft een voorkeur voor nieuwe cursussen. (foto: Arie Pieters)
SISKW hoopt na corona op nieuwe vrijwilligers, nieuwe docenten en input vanuit de inwoners van 's-Gravendeel voor wat betreft een voorkeur voor nieuwe cursussen. (foto: Arie Pieters)

SISKW wil verder met nieuw elan en nieuwe cursussen

In de loop van 2016 maakte SISKW in 's-Gravendeel een doorstart. Het werd weer een zelfstandige stichting en men ging op eigen kracht verder, los van Welzijn Hoeksche Waard. Dat kwam mede wegens de toen grote behoefte aan cursussen. Iets dat op dat moment niet meer binnen het kader van Welzijn Hoeksche Waard kon worden ingepast.

door Arie Pieters

's-Gravendeel - Een aantal vrijwilligers heeft destijds de vraag naar cursussen opgepakt en is in het voorjaar van 2016, in samenwerking met Welzijn Hoeksche Waard een pilot gestart. Het aanbod bleek zeer welkom en veel cursussen gingen meteen door. Door de groeiende vraag naar cursussen heeft SISKW (Stichting Initiatief Sociaal Kultureel Werk) een jaar later zelfs een groter pakket aan cursussen en workshops kunnen aanbieden. In wederzijds overleg is SISKW zodoende zelfstandig verder gegaan. Maar goed drie jaar later kwam 'corona' om de hoek kijken en dat betekende ook voor SISKW problemen. Anja Tjassing, penningmeester geeft uitleg. 'Onze workshops en cursussen kwamen tot stilstand. En we merken dat het veel moeite kost om nu weer mensen te trekken en alles weer op te starten. Daarnaast zoeken we een geschikte ruimte in het dorp. Sommige dingen worden hier nu vanuit eigen ruimten georganiseerd, maar dat is uiteraard niet ideaal.'

Nieuw elan
Naast een nieuwe ruimte hoopt men bij SIKSW ook op 'nieuw bloed' en nieuw elan. Anja Tjassing; 'We denken dat het goed is als er zowel bij de vrijwilligers, als ook de docenten nieuwe mensen bijkomen en liefst ook van jongere generaties. Dat kan weer nieuwe inzichten en energie meebrengen. Maar daarnaast willen we graag weten welke workshops en cursussen de mensen graag willen, zodat we daar beter op in kunnen spelen in de toekomst. Wij staan open voor veel zaken, want een breed aanbod was iets waar SISKW altijd om bekend stond.'
SISKW hoopt dus op input vanuit de 's-Gravendeelse bevolking. Generaties hebben de afgelopen vijf decennia kunnen profiteren van alles wat men qua cursussen in de 'aanbieding' had en het huidige bestuur hoopt dat men dit in de toekomst kan blijven doen. Men kan SISKW vinden op facebook en Instagram. Ook heeft men een eigen website; siskw.jimdo.com.
Men kan contact opnemen via e-mail: info.siskw@gmail.com, of bel 06-15444775 of stuur een bericht via facebook.


Doe je mee met de 1e Tuintjes/Rommelmarkt in Westmaas?

Westmaas - Op zaterdag 20 april van 12.00 tot 16.00 uur wordt er voor de eerste keer een leuke Tuintjesmarkt georganiseerd in de straten van Westmaas. Iedereen die daar wel interesse in heeft om mee te doen kan zich alvast aanmelden voor deelname. 
Het doel is: allemaal leuke tuintjes waarin leuke dingen/rommeltjes worden verkocht. Het is voorjaar en dus tijd om de zolder eens te inspecteren en te ontdoen van overtollige spullen waar iemand anders misschien weer blij mee te maken valt. De organisatoren maken een route, met elkaar wordt het een leuke middag. Aanmelden bij: info@sitadelcarmen.nl of via berichtje/appje aan 06-19884626.