Na afloop van het openingsfeestje namen de kinderen nog een kijkje in de moestuin en bij de kippen. (foto: pr)
Na afloop van het openingsfeestje namen de kinderen nog een kijkje in de moestuin en bij de kippen. (foto: pr)

IKC Wereld op Noord heeft
kdv en peuterspeelzaal

Op maandag 4 maart opende IKC de Wereld op Noord de deuren van zijn nieuwe kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Onder belangstelling van (groot)ouders, medewerkers en de leerlingen van de kleutergroep plantten zij een appelboom. 

Oud-Beijerland - "We zijn er heel blij mee”, zegt directeur John Staps van IKC de Wereld op Noord. "We vinden het fijn dat de nieuwe kindjes er zijn. We hebben ze van harte verwelkomd.” "De opening is weer een mooie stap in de ontwikkeling van onze integrale kindcentra”, zegt bestuurder Ad Keller van De Hoeksche School. "Met elkaar zetten we bewust in op de integratie van kinderopvang en onderwijs. Zo bieden we kinderen vanaf 0 jaar een doorgaande leer- en ontwikkellijn.”
"Kinderopvang en onderwijs bevinden zich bij ons letterlijk achter één voordeur”, voegt John Staps toe. "We werken met één team en volgens één manier van werken aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat voelt veilig en vertrouwd, voor zowel de kinderen als de ouders.” Cora Labree, directeur-bestuurder van De Hoeksche School Kinderopvang: "We starten binnenkort ook met voorschoolse educatie, voor kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand.” Na het openingsfeestje speelden kinderen gezellig met de kleuters op het grote speelplein.