“Lente bij de Boer” op Tweede Paasdag

Op maandag 1 april, Tweede Paasdag, van 10:00 uur tot 16:00 uur zetten vijf agrarische bedrijven hun deuren open voor het publiek.  

Hoeksche Waard - Er is te zien hoe voedsel geproduceerd wordt en wat daarvoor moet gebeuren. Bedrijven hebben activiteiten waar het publiek aan kan deelnemen. Meer informatie op de facebookpagina: "Lente bij de boer”. De onderstaande agrarische bedrijven zetten hun deuren open:
Familie Oudijk, Land van Esseweg 4 A, 3291 LJ Strijen. Melkveebedrijf met koeien, paarden, geiten en schapen met lammetjes. Op het erf staan imkers, Roparun Runningteam Korendijk met de verkoop van broodjes hamburger en koffie/thee/ranja. Om 11.30 en 15.00 uur is er een paardenshow "werken in vrijheid met paarden”.
Landgoed Maria Hoeve B.V. Weelsedijk 61 3291 LR Strijen. Hier is een puzzelspeurtocht met paaseieren, eieren verven, een springkussen, koffie/thee/ranja op het terras en is de boerderij- en delicatessen winkel open.
Hoeksche Zuivel, Zwanegatsedijk 1A 3299 LT Maasdam. Melkveehouderij met eigen zuivelverwerking. Op het erf en in de stal kan je paaseieren zoeken, wist-je-datjes in de stal, verkoop uit de winkel, ijsverkoop, en je kan broodjes knakworst en drinken kopen.
Familie Van Wetten, Nieuw-Piershilseweg 4a, 3265 LC Piershil Let op: open vanaf 11:30 uur. Dit is een fruitteeltbedrijf. Hier kan je in de boomgaard kijken en zien wat er voor nodig is om een appel en peer te laten groeien. Ook is er verkoop van appels, peren en sap.
Familie JK Zevenbergen, Buitenom 7, 3265 LM Piershil Let op: open vanaf 11:30 uur. Melkveehouderij en boerderijwinkel. Maak een rondje door de stal en aai de dieren. Om 14.00 uur is de koeiendans als de koeien voor het eerst naar buiten gaan. Ook worden er hamburgers gebakken en kan je streekproducten kopen vanuit de winkel.