Student Carlo Gevers en zijn maat Sep organiseerden al een succesvol Valentijnsfeest op de donderdagavond. (foto: privé)
Student Carlo Gevers en zijn maat Sep organiseerden al een succesvol Valentijnsfeest op de donderdagavond. (foto: privé)

Café Het Hart en "De Nieuwe Donderdag"

In de steden is de donderdag onderdeel van de stapavonden. In de Hoeksche Waard is hier nog weinig sprake van. Hier willen de eigenaren van café Het Hart verandering in brengen. Dit doen zij met behulp van studenten.

door Floortje Appel

Oud-Beijerland - Café Het Hart, een gewaardeerde feest-bestemming voor jongeren en studenten in het weekend, heeft een initiatief gelanceerd om de donderdagavonden nieuw leven in te blazen. Onder de naam "De Nieuwe Donderdag" zijn de eigenaren, Patrick en Arco Monster, een samenwerking aangegaan met de doelgroep om een traditionele borrelavond om te vormen tot een bruisend evenement. 
Het innovatieve plan is begin 2024 op sociaal media gelanceerd met een kreet "Word jij de nieuwe partyplanner van café Het Hart?” Studenten werden uitgenodigd om zelf als partyplanner op te treden. Met een budget van 150 euro krijgen zij de kans om de donderdagavond te transformeren tot een levendige feestavond, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de line-up, promotie en het thema. "Wij houden controle over de bar om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen," zegt Patrick Monster. "Het plannen van een evenement is vaak complexer dan men denkt. Daarbij is het verstandig om de doelgroep van ons café in te zetten."
Het doel van "De Nieuwe Donderdag" is ook om jongeren actief te betrekken bij het creëren van sociale evenementen door studenten zelf een avond te laten organiseren. Het nieuwe concept heeft al een veelbelovende start gemaakt met vijf geplande evenementen voor de komende maanden, waarbij het team met de hoogste omzet een waardebon ter waarde van 500 euro voor de horecagelegenheden van Arco en Patrick kan winnen.
Het eerste evenement was 15 februari onder leiding van student Carlo Gevers en zijn maat, wat een succesvol Valentijns feest is geworden. Gevers en zijn maat waren verantwoordelijk voor de promotie. "We hebben flyers en posters gemaakt, op sociaal media gedeeld en mensen mondeling op de hoogte gebracht.” Dit resulteerde in een geslaagd feest met thema Valentijnsdag, volgens Gevers. "Mensen kiezen eerder voor de stad dan voor het dorp en daar wilden wij veranderen in brengen.” De partyplanners hebben gemerkt dat een donderdagavond lastig is om te regelen, "veel mensen hebben stage, werk of school de dag erna,” weet partyplanner Carlo Gevers. Café Het Hart zet hiermee een initiatief in om de doorgaans kalme donderdagavonden wat levendiger te maken. De komende maanden beloven meer evenementen, waarbij deelnemende studenten de mogelijkheid hebben om de avonden een eigen invulling te geven.