Juraini laat zien dat je met passie, doorzettingsvermogen en een positieve instelling je dromen kunt waarmaken. (foto: pr)
Juraini laat zien dat je met passie, doorzettingsvermogen en een positieve instelling je dromen kunt waarmaken. (foto: pr)

Juraini Ferary heeft z'n eigen 'Omroep Juraini'

De Juraini Radio Groep heeft groot nieuws voor alle radioliefhebbers: vanaf maandag 18 maart is er een nieuwe radiozender gelanceerd, genaamd Omroep Juraini. 

Puttershoek - Wat deze zender zo bijzonder maakt, is dat het gerund wordt door Juraini Ferary, een jongeman met een verstandelijke beperking. Deze beperking weerhoudt hem er echter niet van om zijn passie voor muziek en radio te volgen en zijn eigen radiostation te starten. 
Juraini zendt iedere maandag tot donderdag tussen 21.00 uur tot 22.00 uur ‘live’ uit vanuit zijn thuisstudio aan de Oogstlaan in Puttershoek. Dit betekent dat de luisteraars kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan muziek en programma’s.
Alle programma’s worden gemaakt door Juraini zelf. 'Ik ben dol op muziek en vind het ontzettend leuk om met geluidsapparatuur te werken en te presenteren. De radioprogramma’s zijn niet alleen maar muziek. Ik maak ook zelf playlists, bedien de muziekcomputer, presenteer de programma’s én interview gasten.' Juraini blijkt een geboren interviewer. Hij stelt scherpe vragen en weet altijd de juiste sfeer te creëren tijdens een gesprek. Met zijn vrolijke stem en zijn liefde voor de urban muziek weet hij luisteraars te vermaken. Zijn passie is aanstekelijk.

Beperking is geen obstakel
De lancering van Omroep Juraini is een grote stap voor Juraini en zijn radiogroep. Het is niet alleen een manier voor hem om zijn passie voor muziek en radio te delen met anderen, maar ook om te laten zien dat een verstandelijke beperking geen obstakel hoeft te zijn om je dromen waar te maken. Juraini laat zien dat je met doorzettingsvermogen en passie alles kunt bereiken wat je wilt.
De Juraini Radio Groep heeft al veel ervaring opgedaan met het maken van radio. Zo heeft Juraini al een aantal jaar zijn eigen programma bij een lokale omroep en heeft hij al meerdere keren deelgenomen aan radiomarathons voor het goede doel. Maar met de lancering van Omroep Juraini gaat hij een stap verder en neemt hij de volledige verantwoordelijkheid voor zijn eigen zender.
Omroep Juraini is niet zomaar een radiozender, het is een inspiratie voor iedereen die te maken heeft met een beperking. Luisteren kan op www.omroepjuraini.nl/club-juraini-live.

Wordt Kanaal 13 Kanaal 15 ?
En, Juraini heeft zijn zinnen gezet op een nog groter podium: RTL 4. Hij wil namelijk een radioprogramma maken op deze zender, geïnspireerd op de jeugdserie Kanaal 13 uit de jaren '80. Kanaal 13 was een populaire jeugdserie die werd uitgezonden tussen 1983 en 1984. De serie draaide om een fictief radiostation. De serie was destijds een groot succes en staat nog steeds bekend als een klassieker in de Nederlandse televisiewereld. Nu, bijna 40 jaar later, wil Juraini Ferary een vervolg geven aan deze succesvolle serie. Maar in plaats van Kanaal 13, zal het programma Kanaal 15 heten. En in plaats van alleen voor jeugd, zal het programma zich richten op zowel jongeren als volwassenen.
Daarnaast zal het niet alleen een televisieserie zijn, maar ook een radiostation met dezelfde naam. Het is nog niet bekend of en wanneer het programma daadwerkelijk op RTL 4 te zien zal zijn. Maar het enthousiasme en de ambitie van Juraini Ferary zijn in ieder geval aanstekelijk. Hij wil zijn passie voor radio en de jeugd combineren en zo een nieuw hoofdstuk wil toevoegen aan de geschiedenis van Kanaal 13.
Wil je het belangrijkste nieuws van Omroep Juraini via WhatsApp ontvangen? Dat kan. Via een nieuw WhatsApp-kanaal sturen ze de belangrijkste berichten uit de dorpen en steden. Na Facebook, Instagram is Omroep Juraini nu ook te volgen op de meest gebruikte app van Nederland: WhatsApp.
Het volgen van de Omroep Juraini WhatsApp-kanaal is anoniem. Je telefoonnummer en profielfoto zijn niet zichtbaar en je kunt alleen reageren met emoji’s.
Wil je meer weten, stuur dan een mail naar: info@jurainiradiofm.nl of kijk eens op website: www.omroepjuraini.nl.