NSVV versloeg BVCB afgelopen zaterdag met 3-1. (foto: Cindy Vos/pr NSVV)

NSVV stijgt twee plaatsen na prima zege op BVCB

NSVV heeft BVCB afgelopen zaterdag op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Alle doelpunten in Numansdorp vielen in de tweede helft. In deel een waren beide ploegen, tussen de hagelbuien door, aan elkaar gewaagd.

Numansdorp - Kansen kwamen er ook in stromende regen, voor beide doelen. BVCB-keeper Massimo van Ewijk kon net voorkomen dat Peter Jan Cazander de bal binnen kon werken na een assist van Jasper Huisman. BVCB antwoordde met twee kopballen, van Michael de Rooy en Rob Vrijenhoek, maar doelman Jarmo Hartgers liet zien een betrouwbare doelman te zijn. In de tweede helft kwam NSVV messcherp uit de kleedkamer. Huisman omspeelde Van Ewijk, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald door een terug sprintende verdediger van BVCB. Een paar minuten later was het wel raak voor NSVV. Boyd van Andel twijfelde geen seconde toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Michael Ouwens. Van Andel ramde de bal hard tegen de touwen en liet het thuispubliek juichen: 1-0. De voorsprong, na 52 minuten voetballen, bleef negen minuten op het scorebord staan. Rob Vrijenhoek zorgde weer voor evenwicht: 1-1. NSVV liet zich niet uit het veld slaan en maakte jacht op een hernieuwde voorsprong. Een harde kopbal van Quinton Burk, uit een vrije trap van Mitchel Louwerens, plofte via de onderkant lat achter de doellijn: 2-1. NSVV weigerde die voorsprong nog weg te geven in de slotfase. De gastheren speelden de wedstrijd zonder veel problemen uit. In de laatste minuut besliste NSVV het duel definitief. Finn Langerak werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied, waarna de door scheidsrechter Rob Wassink toegekende strafschop door Peter Jan Cazander feilloos werd binnengeschoten. Door de kleine verschillen in de competitie is NSVV direct twee plaatsen gestegen in de competitie. De Numansdorpers bezetten de vijfde plek.

SHO verslaat Zuidland
Oud-Beijerland - SHO heeft op bezoek bij Zuidland geen fout gemaakt. De Oud-Beijerlanders zegevierden op Voorne-Putten met 1-3. De bezoekers openden sterk op vreemde bodem, met een mogelijk penaltymoment met Joost van Eck (scheidsrechter liet doorgaan) en een kans voor Jesse Vermaat. Hij frommelde de bal naast het doel. Na acht minuten viel de openingstreffer alsnog. Jeroen Eikelenboom werd in de mangel genomen en de toegekende strafschop werd door Van Eck verzilverd (0-1). Voor hem alweer de vierde benutte strafschop in de laatste drie wedstrijden. Met deze opsteker op zak, nam SHO het heft verder in handen. Na bijna een kwart wedstrijd zaten de gasten helemaal in een zetel in Zuidland. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam via de handen van de sluitpost precies voor de voeten van Tim de Pender. Hij benutte dit buitenkansje: 0-2. In de fase die volgde vergat SHO eigenlijk verder weg te lopen van de opponent. Zuidland zelf kon maar zelden gevaar stichten. SHO had de boel defensief prima op orde en de schade bleef beperkt tot een aantal hoekschoppen. Toch kwam Zuidland wel terug in de wedstrijd, vlak voor rust. Uit een van de corners was het raak en was het dus ook meteen weer een echte wedstrijd: 1-2. Bijna was de marge voor de rust weer twee, maar Van Eck werd net voldoende gehinderd om hem van scoren af te houden. In de tweede helft, en met de aansluitingstreffer op zak, stroopte de thuisclub de mouwen meer en meer op. En omdat SHO slordig om bleef gaan met de mogelijkheden, bleef het ook een spannend duel. Achterin waren de Oud-Beijerlanders goed bij de les. De druk op het doel werd wel opgevoerd, maar met Danny Kerpel als extra slot op de deur gaf SHO nauwelijks iets weg. Na een paar dreigende momenten voor het doel, besliste SHO de wedstrijd na een messcherpe counter en scoorde Thomas van Putten de 1-3. De scheidsrechter maakte na die treffer meteen een einde aan de wedstrijd. Door de zege komt SHO gelijk in punten met Spijkenisse. XerxesDZB is fier koploper in 1D.