Koppositie voor Zinkwegse Boys

Oud-Beijerland – Zinkwegse Boys heeft de topper tegen ’s-Gravendeel met 2-1 gewonnen. Door de winst heeft de winnende club de koppositie overgenomen van ’s-Gravendeel in de vierde klasse F. Wel speelde Zinkwegse Boys een duel meer. De start was afgelopen zaterdag voor de gewezen lijstaanvoerder, al mocht die ploeg niet klagen met geel voor doelman Jimmy Waasdorp na een tackle buiten het strafschopgebied. Levi Vugts opende vervolgens de score door goed gebruik te maken van zijn lichaam: 0-1. Daarna kregen beide teams kansen op doelpunten. In deel twee had Zinkwegse Boys meer het initiatief. Marnix de Koning vond keeper Waasdorp op zijn pad. ’s-Gravendeel herstelde zich, maar de gelijkmaker van Zinkwegse Boys viel wel. Simon van Rheeden mikte raak: 1-1. Door het hoge tempo sloeg de vermoeidheid bij veel spelers inmiddels ook toe. In die slijtageslag kreeg ’s-Gravendeel flinke kansen, maar sloeg Zinkwegse Boys in de slotfase toe. Van Bennekom maakte de winnende goal: 2-1. Job van der Vorm zag nog rood in het tumult na dat doelpunt.

Apollo verslaat nr. 1

Numansdorp - Op zaterdag 23 maart speelden de volleybalheren van Apollo uit tegen de heren van Volley Zuid. Met als doel: winnen van de nummer 1. Apollo begon direct scherp en ook verdedigend won Apollo het van Volley Zuid. Deze set eindigde in 20-25. De tweede set was met 25-15 voor Volley Zuid. De derde won Apollo met 22-25. De vierde set werd afgerond met een goede servicereeks. Eindstand 21-25. De heren van Apollo hebben een onwijze groei doorgemaakt dit seizoen. De laatste wedstrijd van het seizoen is zaterdag 6 april om 17:00 uur in Sporthal Cromstrijen.

Klap voor gehavend Fortuna Be Quick

Piershil - Fortuna Be Quick heeft afgelopen weekend een enorm dreun moeten incasseren tegen het laaggeklasseerde Melissant. De bezoekers scoorden liefst zeven keer tegen de fusieclub. Het werd 3-7 in Piershil. De gehavende formatie van trainer Pascal Hoek - hij miste veel spelers door een groot aantal blessures en schorsingen - speelde een kansloze wedstrijd. Na ruim een half uur voetballen stond Melissant al comfortabel op een 3-0 voorsprong. Het was vooral aan keeper Kevin Poldervaart, hij verving de geblesseerde Bryan Huijzers, te danken dat het ‘slechts' bij die drie doelpunten bleef in de eerste helft. In extra tijd deed Fortuna Be Quick zelfs wat terug. Doelman Niels Ghering slaagde er niet in om een inzet van Sander van der Giesen te keren: 1-3. In deel twee was er voor de thuisclub echter geen houden meer aan. Melissant maakte het karwei met messcherpe counters af. Fortuna Be Quick scoorde nog via Van der Giesen en Jacco Vink.