FC Binnenmaas (groene shirts) rekende in de derby op eigen veld in Maasdam af met SSS uit Klaaswaal (foto: pr SSS)

FC Binnenmaas steviger aan kop na ruime zege op SSS

FC Binnenmaas heeft de derby tegen SSS uit Klaaswaal met 3-0 gewonnen. Met de wind in de rug voor de thuisploeg, speelde de eerste helft zich voornamelijk af op de helft van SSS.

Maasdam – FC Binnenmaas kreeg de eerste kansen en de 1-0 halverwege het eerste bedrijf kwam niet uit de lucht vallen. Sander de Heus kopte de bal eenvoudig binnen uit een hoekschop.
Het lukte SSS niet om potten te breken in Maasdam. Feni Bileti kwam wel tot een schot, maar zijn schuiver ging naast het vijandelijke doel. In de slotfase hield SSS-keeper Cas Abbas zijn ploeg in de wedstrijd met twee cruciale reddingen.
In deel twee had SSS de wind mee en leek het er even op dat FC Binnenmaas het lastig zou krijgen. Maar op het moment dat SSS hoopte op een gelijkmaker, sloeg juist de thuisclub toe. Rick Schouten schoot een vrije trap feilloos tegen de touwen: 2-0.
Niet veel later, namelijk een minuut, besliste FC Binnenmaas het duel definitief. De Heus had twee pogingen nodig, maar trof wel doel. Zijn tweede van de wedstrijd: 3-0. SSS probeerde nog wel iets terug te doen, maar spannend werd het duel zaterdagmiddag 23 maart geen moment meer.
FC Binnenmaas blijft na deze winst fier aan kop staan in de derde klasse C, SSS bezet positie zes.