Heinenoord verslaat DBGC

Heinenoord - De voetballers van Heinenoord hadden zaterdag weinig problemen met DBGC. Het werd 4-1 voor de ploeg van trainer Ralph Kalkman. Een zege met waarde, want Heinenoord wilde zich revancheren van het teleurstellende puntenverlies van een week eerder tegen het Zeeuwse Yerseke. Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Donny Navajas Sanchez mikte de bal binnen na een slim steekballetje van Marlon Slabbekoorn: 1-0. DBGC sputterde even tegen, kreeg ook wat mogelijkheden, maar na 19 minuten verdubbelde Heinenoord de marge. Jesper Kusters was het eindstation van een prima aanval: 2-0. Kusters kopte even later maar net over en DBGC miste via Jeroen Sep een grote kans na een misverstand in de verdediging van Heinenoord. Vlak voor rust viel de 3-0. Kusters scoorde, maar het voorbereidende werk van Slabbekoorn was veel fraaier. In de tweede helft miste Sanzio Dieterich nog een behoorlijke kans (bal van doellijn gehaald), maar daarna geloofde Heinenoord het wel. DBGC kwam terug tot 3-1 via Bas Mackloet. De zege kwam echter geen moment meer in gevaar voor Heinenoord. Wessel Schouwink bepaalde de eindstand op 4-1 uit een voorzet van Ramy Salem.

Sensationele zege voor OSV

Oud-Beijerland - OSV Oud-Beijerland heeft zaterdag een sensationele overwinning geboekt op FC IJsselmonde. De ploeg van trainer Peter van Gestel stond na 86 minuten voetballen met 4-2 achter in Rotterdam, maar zegevierde alsnog met 4-5. De eerste helft was een stuk minder spectaculair dan het tweede bedrijf, maar FC IJsselmonde kwam al vroeg in het duel op voorsprong. Ilias Bencharef verraste keeper Donovan Levestone met een schot van afstand: 1-0. In deel twee nam de thuisploeg in eerste instantie verder afstand van OSV. Andrew Scheermeijer verdubbelde de marge. De bezoekers deden snel iets terug, via Raylicho Babel. Hij scoorde uit een pass van Ryan Rugebregt: 2-1. Twee minuten later was het duel zelfs weer helemaal in evenwicht. Luca Dorst scoorde in de rebound (2-2). FC IJsselmonde leek er vervolgens toch met de zege vandoor te gaan. Marnix Sonneveld maakte er 3-2 van en kort voor tijd zorgde Ojani Velazquez Pilgrim voor de 4-2. OSV sputterde direct weer tegen met een droge knal van Kililou Agrièn (4-3), waarna de gasten in blessuretijd er zelfs op en over gingen. Babel maakte, nadat een vrije trap van Shurnel Francois nog de lat trof, zijn tweede van de wedstrijd na 94 minuten voetballen en twee minuten later ook de 4-5.