Heel veel lammetjes aan de Oudendijk in Strijen. Het is lente, zag Nita Rosmolen-Versendaal.
Heel veel lammetjes aan de Oudendijk in Strijen. Het is lente, zag Nita Rosmolen-Versendaal.

Het boerenleven in vele facetten op de gevoelige plaat vastgelegd

De Hoeksche Waard en de boeren, hoe woelig de tijden ook mogen zijn, ze horen van oudsher bij elkaar en laten we hopen dat dat nog heel lang zo zal blijven. Prachtige boerderijen sieren tot op de dag van vandaag het open landschap van ons eiland. Van generatie op generatie niet zelden. Koeien, schapen en paarden, ze zijn overal te zien in de weilanden. Het boerenbedrijf gaat mee op het ritme van de jaargetijden en de natuur. In het voorjaar gaan de grote machines met het poot- en zaaigoed het land op, de zomer en najaar zijn de tijd van het oogsten en als dat gedaan is wordt de vruchtbare jonge zeeklei omgeploegd en mag het land rusten tot een volgende teelt. Facetten van het bijzondere boerenleven en ons polderlandschap komen aan de hand van enkele foto's in beeld.

Toch handig, zo'n moeder die een beetje met je meedenkt. (foto: Conno Bochoven)
Fraaie boerderij aan de Blaaksedijk. (foto: Conno Bochoven)
Mooie bos Narcissen aan de slootkant aan de Achterweg in Mijnsheerenland. (foto: Jan van Rij)
Rondje Blauwesteen/Groeneweg Westmaas. (foto: Kees Zwartbol)
Kan het Hollandser: koeien vredig herkauwend en grazend in de groene wei, zoals hier bij de familie Zevenbergen in Piershil. (foto: Conno Bochoven)
Altijd weer een plaatje: de boer op het land aan het werk in de oer Hoekschewaardse polders met zo'n al even oer Hollandse wolkenlucht als decor.