Edwin Esmeijer en Esther Noot en hun kinderen. Hun pop up-restaurant Vers Hoeksche Waard in een kersenkas is inmiddels een begrip in de wijde regio. (foto: Rene Wouters Fotografie/www.rwfotografie.nl)
Edwin Esmeijer en Esther Noot en hun kinderen. Hun pop up-restaurant Vers Hoeksche Waard in een kersenkas is inmiddels een begrip in de wijde regio. (foto: Rene Wouters Fotografie/www.rwfotografie.nl)

De Kersenkas: culinaire oefening in onthaasten

Edwin Esmeijer en Esther Noot startten 8 jaar geleden pop up-restaurant Vers Hoeksche Waard in een kersenkas. Intussen is ‘De Kersenkas’ uitgegroeid tot een zomerrestaurant, behaalde in 2018 de 2e plaats in de Gouden Pollepel en staat bekend om haar culinaire oefening in onthaasten, ‘off the grid’ tussen de kersenbomen en een visitekaartje voor de Hoeksche Waard! 

door Hans Boutkan

"We zijn inmiddels een begrip in de Hoeksche Waard maar ook steeds meer mensen van buiten de Hoeksche waard weten ons te vinden”, vertelt Esther vol passie. "Ik ben geboren en getogen in Mijnsheerenland en nadat ik Edwin had ontmoet hebben we een uitstapje gemaakt naar het centrum van Rotterdam. Toen er kinderen kwamen besloten we terug te gaan naar de Hoeksche Waard en zijn landellijk gaan wonen. We hadden al lang een gedeelde droom van een eigen horecabedrijf en een enorme passie voor mooie, exclusieve, ambachtelijke & duurzame producten. Edwin heeft als chef-kok zijn sporen al verdiend in sterrenrestaurants als Parkheuvel in Rotterdam en ik kom ik uit de juridische sector. Ik doe de zakelijke kant en Edwin de culinaire kant zonder daarin concessies te doen.' Ze hebben er keihard voor moeten werken maar zijn vanuit de modder uitgegroeid tot een volwaardig zomerrestaurant. 'Onze missie is om de gasten op alle fronten volledig in de watten te leggen, een sprookjesachtige avond te bezorgen en een onvergetelijke beleving mee te geven', vervolgt Esther. 'Met heel veel liefde, passie en alleen de mooiste producten, op de allermooiste locatie. De magische sfeer in de kersenkas in combinatie met duurzame kwaliteitsproducten & het uitzonderlijk smaak sensationele eten maakt deze locatie zo bijzonder.
Hiernaast zijn door het natuurlijke ecosysteem in de kas geen insecten zoals wespen, muggen en vliegen en dat maakt het eten ook hygiënisch en aangenaam. We hanteren geen menukaart maar Edwin verrast de gasten met een culinair 5-gangen menu vol smaaksensaties. Je beleeft als gast een culinaire reis vol smaakexplosies. We maken alles vers en de bereiding (mise-en-place) van het eten doen we vanaf thuis, het opmaken, garneren en uitserveren doen we in de kas. Bij iedere gang hebben we een passend gastronomisch wijnarrangement en mede hierdoor bestond de mogelijkheid om onze gasten in de kas te laten overnachten. Op onze site staat nog wel steeds alle informatie, maar de starre gemeente dreigt roet in het ‘oh zo mooie' eten te gooien; een vergunning voor slaapplaatsen wordt niet vergund en ook de verlenging van de horecavergunning lijken ze niet gaan verlenen. Er worden absurde eisen gesteld, zoals het slopen van de huidige kas naar een nieuwe veel kleinere, van 4000 m2 naar een schamele 250 m2. Onbegrijpelijk. Wij hebben de afgelopen jaren de Hoeksche Waard op de kaart gezet op culinair gebied (van internationale gasten tot aan de Commissaris van de Koningin) en laten zien dat de charmes van agrarisch en de topkwaliteiten van horeca elkaar kunnen versterken. ‘Van boer tot bord' en ‘De Hoeksche Waard op de kaart' sluiten naadloos aan bij ons concept! We zijn trots dat we dit alles voor elkaar hebben gekregen. Het geeft ons voldoening als wij die blije gezichten van de tevreden klanten zien die een onvergetelijke ervaring hebben opgedaan”, besluit Esther.
Kijk voor meer info op: www.vershoekschewaard.nl, of mail: info@vershoekschewaard.nl.