Koningsdag is voor de groten maar zeker ook voor de jeugd een feestdag. (archieffoto Oud-Beijerland)
Koningsdag is voor de groten maar zeker ook voor de jeugd een feestdag. (archieffoto Oud-Beijerland)

Koningsdag 27 april wordt weer een feestdag voor iedereen

Zaterdag 27 april is het Koningsdag en kleurt de Hoeksche Waard weer als vanouds oranje. Aangezien het echt ondoenlijk is alle activiteiten van het eiland te vermelden plaatst de redactie een greep uit de meest opvallende zaken. Alle Oranjeverenigingen hebben wel een website of Facebookpagina waar alles tot in detail terug te vinden is. Alvast heel veel plezier zaterdag !

Hoeksche Waard - In Oud-Beijerland organiseert Oranjevereniging Prinses Juliana onder leiding van een nieuwe bestuur een uitgebreid programma. In de ochtend start Koningsdag traditiegetrouw met het hijsen van de vlag en de aubade. De kinderoptocht daarna is het startschot van de vele activiteiten die in het Spuidorp te doen zijn. In het centrum is de hele dag veel te doen, zeker ook voor de kids. Muziekvereniging De Bazuin neemt je tijdens een concert mee op muziekreis en koor Waanzingig verrast je met hun meerstemmige klanken. Er is livemuziek van de bands Beehive, MOT WAT en Footprint.
In Goudswaard spelen de festiviteiten zich vooral af in en om de feesttent die dit jaar niet bij de voetbal staat maar boven aan de dijk bij Veerman/ de Noordweg. Van 10 tot 12 uur zijn er kinderspelletjes, en van 13 tot 16 uur de befaamde Gezins zeskamp. Van 16-20 uur treden The Hemmends op en vanaf 20.00 uur is er een Hollandse avond met DJ Jos.
In 's-Gravendeel wordt altijd alles uit de kast getrokken voor een mooie Koningsdag. Er is altijd een grote Kleedjesmarkt in het centrum, en van 14-16 uur kan je meedoen met Fietsen zonder ketting en kan je je fiets versieren. Voor de jeugd is er veel te beleven.
In Heinenoord zijn de festiviteiten geconcentreerd bij het voetbalveld. Daar kan je 's ochtends Hollandse spelletjes doen. 's Middags staat er een glitter & glamour tafel en kan je rondrijden met de brandweer of meedoen aan de Zeskamp, van 14 tot 16 uur. In de Tienvoet is er dan vanaf 14 uur Bingo voor alle leeftijden en vanaf 16.30 uur een Muziekbingo in de kantine van de voetbal.
Het Shantykoor De Hoeksche Waard is present in Mijnsheerenland en dat betekent nog meer feest. Ze zingen vanaf 11 uur bij het Dorpshart. Om 12 uur is er een Kleedjesmarkt en Stormbaan bij GOZ. Om 16 uur is de trekking van de grote loterij. 'Superhelden' is het thema in Maasdam. Versier jezelf en je fiets, skelter of step en win een prijs!! Er is vanaf 10 uur een Vrijmarkt. Popkoor AmuZing treedt op en bij de sporthal zijn er 's middags allerlei attracties. Van 20.00-01:00 uur Oranjebal met artiesten en DJ's. Altijd volop feest is het in Piershil. Met een herrieoptocht, aubade, treintje, oranjeloop, zeskamp en een feestavond met van 'De Mannen van de straat' en nog veel meer. Op de Molenstraat in Strijen is er een Vrijmarkt. Verder een ballonnenact, kermis en de Koningsloop start om 11 uur. 's Middags is er poppentheater bij Ludiek en zijn er muzikale optredens in het dorp. In Zuid-Beijerland vertrekt om 11 uur de optocht "Muziek”. Om 13:00 uur Zuid-Beijerland Got Talent en om 15:00 uur De Zingende DJ. 19:00 uur Feestavond met MT Bottles coverband en DJ Jack. Bij de Schaapskooi bij de kerk in Klaaswaal begint de dag om 08:30 uur met een Ontbijt voor jong en oud. Er zijn demo's van de brandweer en je kan knutselen en spelen op het Kerkplein. 14:00 uur Klederdracht en dialect, een Vossenjacht en vanaf 19:30 uur een Oranjezanguur in de Hervormde kerk met vaderlandse liederen en er zijn enkele sprekers. De Vrijmarkt aan de Breestraat in Westmaas begint om 10.30 uur. Om 11.30 start de optocht door het dorp. Van 15.00 - 17.00 uur de Westmaasse volksspelen en vanaf 17.00 uur de muzikale afsluiting. De aubade in de Voorstraat van Nieuw-Beijerland is er om 9.30 uur. Vanaf 11 uur zijn er voor kinderen activiteiten bij de kinderboerderij en speeltuin. Van 14-17 uur Zeskamp in de Kerkstraat en daar is aansluiten een gezellige Oranjeparty. Kinderen mogen spulletjes verkopen op de Vrijmarkt in het centrum van Puttershoek van 9-12 uur. Op het plein in het centrum is er 's middags van 12 tot 18 uur muziek, onder andere met DJ Kyle. Er zijn kinderactiviteiten én Clown Jopie is er van 14 tot 15 uur. In de avonduren is er weer veel muziek met DJ JKevin Froger en een surprise DJ.



Altijd gezelligheid op het plein bij het Dorpshart in Mijnsheerenland. (archieffoto)