Beter omgaan met stress

Oud-Beijerland - Slecht slapen, een opgejaagd gevoel, je hebt het idee dat je het niet meer aan kunt, hoofdpijn, nekpijn, snel geïrriteerd etc.? In de cursus leer je hoe je beter met stress om kunt gaan en het eerder herkennen van stress in je lijf. In het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6. Bijeenkomsten 15 en 29 mei, 26 juni en 10 juli van 19-21 uur. Aanmelden via Kwadraad.nl of bel 088-9004000.

Pizzaparty!

Strijen - Op vrijdag 26 april organiseren Welzijn HW, Roze 50+ en LHBT HW een Kings and Queens Pizzaparty. Iedereen is welkom: jong of oud(er), LHBTIQ+ of niet. Er is inloop tussen 18.00 uur en 21.00 uur, bijdrage €10,-. Aanmelden is fijn en kan via 06-82848467, of mail: Linda.vanderwal@welzijnhw.nl. In Buurthuis Me Mekaer, Kerkstraat 73.

Bingo Dierenstee

Numansdorp - Op donderdag 2 mei organiseert Dierenopvangcentrum De Dierenstee een voorjaarsbingo! Tijdens deze avond maken de deelnemers kans op mooie en bijzondere prijzen en tegelijkertijd steunt men met zijn of haar deelname het opvangcentrum. Voor € 5,00 kan er vijf rondes worden meegespeeld, tien rondes kosten € 10,00. Wie daarna ook nog wil meedoen met de superronde, betaalt € 2,50 extra. Er kan tijdens de bingo contant of met pin worden betaald. De bingo is in het gebouw van Scouting Driestromengroep Numansdorp aan de Veerweg 20. Eten en drinken is niet bij de prijs inbegrepen, maar kan tijdens de avond wel worden gekocht. De voorjaarsbingo start om 18.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Aanmelden voor de bingo kan door een e-mail te sturen naar info@dierenstee.nl.

Talkshow 'Focus'

Hoeksche Waard - Bij TV Hoeksche Waard focust presentator Pascal Kerpel zich op 'Tour Langs De Boer'. En praat hij met Yvette en Matthijs die 17.000 kilometer door 15 landen hebben gefietst. En blikt hij terug op het bombardement op de Puttershoekse suikerfabriek in 1940. Eerder dit jaar opende burgemeester Erik van Heijningen de nieuwe tv-studio van Omroep Hoeksche Waard. Focus is dé talkshow van TV Hoeksche Waard waarin lokale onderwerpen worden besproken met interessante gasten. De nieuwste aflevering van Focus zie je t/m 5 mei op TV HW. Te kijken via: TV: Ziggo 35, KPN 1358, Odido 732. Internet: Omroephw.nl, de Omroep HW app of via het YouTube-kanaal.

Oranjefeest

Mijnsheerenland - NSC organiseert 26 april een Oranjefeest in Mijnsheerenland. In aanloop naar Koningsdag nodigt Nieuw Sociaal Contract de inwoners van Hoeksche Waard uit voor een Oranjefeest in de huiskamer in ’t Dorpshart in Mijnsheerenland. Op 26 april ontvangt de partij mensen met koffie, oranje lekkernij en live muziek. Met het feest wil Nieuw Sociaal Contract de tradities rondom Koningsdag vieren. Dirk Gotink, lijsttrekker: “Als NSC zijn we trots op onze tradities, maar steeds vaker krijg organisatoren van vrijwilligersactiviteiten te maken met regels en wetgeving vanuit de Europese Unie. Dit werkt frustrerend en zorgt er ook voor dat sommigen het bijltje erbij neer gooien. NSC wil daarom juist in aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni onze tradities (lokaal en landelijk) in de schijnwerpers zetten. Samen met andere NSC kandidaten voor de Europese Parlementsverkiezingen kom ik koffie schenken en oranjetompoucen uitdelen in de huiskamer van ’t Dorpshart. We nodigen de inwoners van de Hoeksche Waard van harte uit om samen met ons het oranjegevoel te vieren op weg naar Koningsdag." De toegang is gratis. Datum: 26 april. Tijd: 10.15 tot 11.30 uur. Locatie: ’t Dorpshart, Van der Straatenplein 2.

Puzzelrit

Hoeksche Waard - Op zaterdag 11 mei is er voor 2CV-rijders een puzzelrit door de Hoeksche Waard. Bezitters van 2CV's (en aanverwanten: Dyane, Burton, etc.) zijn van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen. Aanmelden is wel nodig. Deze puzzelrit heeft de naam 'Smartphonerit', waarbij je telefoon een leuke rol speelt. De telefoon is niet nodig voor het rijden van de route, maar voor de opdrachten. De rit wordt georganiseerd door de 2CV Club Nederland. Er zijn verschillende soorten navigatie tijdens de rit. Neem dus een bijrijder mee. De navigatie is goed te doen voor ieder niveau! De Hoeksche Waard staat in mei fantastisch in bloei. Er wordt gereden over slingerende weggetjes, onverhard, en langs vaarten, haventjes en mooie natuur. De start is bij Pannenkoekenhuis Oude Maas, Achterzeedijk 9, 2991 SB Barendrecht. De groep eindigt in de buurt van de A16 bij Dordrecht. Aanmelden kan via www.2cvclub.nl (in de Agenda zoeken naar Smartphonerit). Aanmelden kan tot en met maandag 6 mei. De bijdrage is 6,50 (bestuurder) en 3,50 per passagier.

Loodsverkoop

Piershil - Er is weer Loodsverkoop. Op de kade in de loods achter supermarkt Heikoop. Geopend op: Vrijdag 26 april van 13.00 – 16-00 uur. Koningsdag, zaterdag 27 april van 10.00 – 16.00 uur. Kom het uitgebreide assortiment bekijken. En doe er uw voordeel mee. 

 Bingo in de Buitensluis

Numansdorp - Donderdag 2 mei organiseren vrijwilligers van Stichting Vrienden Van De Buitensluis weer een gezellige Bingo in de grote zaal van zorginstelling De Buitensluis in Numansdorp. Bernhardstraat 25. Iedereen is van harte welkom. Met deze Bingo zijn uitsluitend geldprijzen te winnen. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur. De opbrengst komt geheel ten goede aan de bewoners van De Buitensluis en wordt besteed aan extraatjes zoals busreisjes, optredens artiesten, koren enz. Ook worden er extra spulletjes voor de bewoners van het huis van aangeschaft.                 Inlichtingen : Mary Prooi, 0186-652156 of Henk Gardenier 0647181642.

Lezing “Verlies Ervaringen“ 

Strijen - Op 7 mei is er in het Salvatori, Oude Havenweg 3 een Striense vrouwenavond. Gerda van Hemert vertelt over soorten van verlies waar we zelf, of anderen mee te maken kunnen krijgen. Zoals verlies van gezondheid door bijv. handicap, ziekte of ongeval, leven met psychische klachten, echtscheiding of een onvervulde kinderwens. Gerda is psychosociaal therapeut en sinds 2007 werkzaam bij Stichting Koinonia te Gorinchem, een organisatie voor psychosociale hulp vanuit de contextuele benadering. Lesgeven is ook onderdeel van haar werk bij Stichting Koinonia, ze geeft o.a. les en lezingen over het thema “rouw”. Alle vrouwen in de Hoeksche Waard zijn van harte uitgenodigd voor de lezing. Je kan je aanmelden via striensevrouwen@gmail.com.

Speelgoedmarkt Melkbus

Heinenoord - Op zaterdag 27 april is er bij Kringloopwinkel de Melkbus aan de Oranjestraat 2b van 10.00 tot 15.00 uur een speelgoedmarkt. Er is een keur aan speelgoed wat voor een leuk prijsje uw, of uw (klein-) kinds eigendom kan worden. Uiteraard is de winkel gewoon open. Ook zal er een kraam met kinderkleding zijn en voor de inwendige mens worden er pannenkoeken gebakken. Ze zien u graag verschijnen. Voor info bel 0186-603365. 

Dierenstee zoekt secretaris

Numansdorp - St. Dierenbelang Hoeksche Waard, ook wel: De Dierenstee, zoekt een nieuwe secretaris. De huidige secretaris, Odila Sibrijns, verhuist naar Frankrijk. De Dierenstee staat voor een uitdagende periode: verdere professionalisering van de bedrijfsvoering en nieuwe huisvesting realiseren. Een flinke taak voor het bestuur. De afgelopen periode heeft het bestuur zich versterkt met nieuwe bestuursleden en vakinhoudelijke adviseurs. Wat doet een secretaris? Naast het organiseren en notuleren van de bestuursvergaderingen, verzorgt de secretaris de KVK-mutaties, vraagt VOG's aan waar nodig en houdt de UBO-registratie bij. Daarnaast is de secretaris communicatief vaardig, zodat namens het bestuur het bestuursjaarverslag en persberichten geschreven worden. En uiteraard ben je als secretaris volwaardig lid van het bestuur, heb je dus stemrecht en wordt jouw input gewaardeerd. Het is een vrijwillige functie, waar je ongeveer anderhalve dag per maand mee bezig bent. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Annettie van Hemert, voorzitter, via info@dierenstee.nl.