Wie strafbare feiten pleegt loopt het risico een zgn. WOK melding (keurplicht) op het voertuig te krijgen, zelfs inbeslagname is mogelijk.
Wie strafbare feiten pleegt loopt het risico een zgn. WOK melding (keurplicht) op het voertuig te krijgen, zelfs inbeslagname is mogelijk.

Strenge controle op luilakken tijdens Koningsdag

Ook dit jaar wordt rond Koningsdag weer streng gecontroleerd op het ‘luilakken’. Gemeente en politie willen voorkomen dat grote groepen scooterrijders en bestuurders van andere gemotoriseerde voertuigen van binnen en buiten de Hoeksche Waard het eiland onveilig maken. Acties van mensen die hier niet aan meewerken, blijven niet zonder gevolgen, waarschuwen gemeente en politie. 

De afgelopen jaren zorgde het ‘luilakken' voor veel overlast en gevaarlijke situaties, met name in en om Oud-Beijerland. Burgemeester Van Heijningen. "We zagen honderden scooter-, quad- en motorrijders die de dorpsstraten innemen en levensgevaarlijke capriolen uithalen. Dit levert groot gevaar op. Er hoeft maar één bestuurder de macht over het stuur te verliezen, een schuiver in het publiek te maken en dan is het leed niet te overzien. Laat niemand denken dat de Hoeksche Waard ruimte biedt voor dit type gedrag. Of je nu hier woont of van buiten komt.” Voor de hele Hoeksche Waard geldt vanaf 26 april 22.00 uur tot de volgende morgen 10.00 uur een samenscholingsverbod. Voor groepen van 4 of meer personen die met gemotoriseerde voertuigen hinderlijk en/of intimiderend gedrag vertonen en/of de openbare orde verstoren. Wie strafbare feiten pleegt krijgt een proces-verbaal. Bij grove overtredingen of herhalingen kunnen aanhoudingen volgen.