FC Binnenmaas boekte zaterdag een overwinning met veel waarde. (foto: Michiel Manten / pr FC Binnenmaas)

FC Binnenmaas ruikt titel, Heinenoord haalt uit

FC Binnenmaas heeft weer een goede stap gezet richting het kampioenschap. Zelf won de ploeg van trainer Sander Fakkel met 3-1 van Zwarte Pijl en concurrent Overmaas maakte op dezelfde middag zaterdag 20 april een uitglijder bij LMO. FC Binnenmaas kan de titel inmiddels ruiken.

Maasdam – In de uitwedstrijd lukte het FC Binnenmaas niet om Zwarte Pijl te verslaan (1-1), maar op eigen veld maakte de titelfavoriet geen fout. De thuisploeg begon geconcentreerd aan het treffen en na zes minuten kwam de eerste kans. Sander de Heus had voor het doel echter iets te veel tijd nodig.
De voorsprong liet niet lang op zich wachten. Na vijftien minuten was het 1-0. Claudio Barros maakte een overtreding op Daan Leggedoor en Rik Schouten benutte de toegekende penalty. FC Binnenmaas bleef de bovenliggende partij, maar toch kwam Zwarte Pijl wel beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam de thuisploeg twee keer goed weg. Gescoord werd er niet maar FC Binnenmaas was wel gewaarschuwd. Dat bleek ook wel, want na een minuut in de tweede helft viel de gelijkmaker. De pijlsnelle Lorenzo Cairo zorgde voor evenwicht: 1-1. Het team van Fakkel moest zich herpakken van deze zeperd.
Bijna viel de 2-1 razendsnel, maar een vrije trap van Schouten stuiterde via de onderkant van de lat weer het veld in. Een minuut later miste een kopbal van Leggedoor snelheid. Zwarte Pijl deed ook goed mee en Ricky van Haaren liet een enorme kans liggen. Met Ricky Bokhoven in de ploeg kreeg FC Binnenmaas de controle weer terug en viel de 2-1. Martijn Terlouw kopte de bal binnen. De bezoekers gaven niet op, bleven het proberen, maar keeper Thijs Botterhuis was onpasseerbaar. In blessuretijd besliste Leggedoor het duel definitief met een schitterend doelpunt: 3-1.

Heinenoord scoort negen keer
Heinenoord – De voetballers van Heinenoord hebben een grote overwinning geboekt bij WHS. Het elftal van trainer Ralph Kalkman scoorde liefst negen keer in St. Annaland: 0-9. De bezoekers startten nog wat gemakzuchtig en dat leverde een levensgrote kans op voor Rens Ketting. Hij stormde alleen op doelman Angelo Spanjaart af, maar de sluitpost won dat duel. Heinenoord was wakker en reageerde meteen. Kansen waren er in overvloed en uiteindelijk viel de openingstreffer na een half uur voetballen. Ramy Salem, die al een paar keer gevaarlijk was geweest, schoot de bal vanuit een moeilijke hoek – en met een beetje hulp van de wind – in de kruising: 0-1. Heinenoord handelde snel in die fase, want vier minuten later was het al 0-2. Jesper Kusters schoot binnen op aangeven van Marlon Slabbekoorn.
WHS wist de schade nog enigszins beperkt te houden voor rust, maar in de tweede helft was er werkelijk geen houden meer aan voor de arme thuisclub. Kusters profiteerde van een foutje van keeper Armando de Witte. Hij kreeg een schot van Slabbekoorn niet onder controle, waarna de rebound voor Kusters was: 0-3. Het bal was vervolgens geopend. Sanzio Dieterich was de volgende die het net wist te vinden en opnieuw had Slabbekoorn een aandeel in die goal: 0-4. Slabbekoorn werd na 55 minuten onderuit gehaald in het strafschopgebied en dus kon arbiter Michael Vink niets anders doen dan naar de stip wijzen. Het slachtoffer nam de penalty zelf. Zijn inzet werd gestopt, maar in de rebound was het alsnog raak: 0-5. Met enkele verse krachten in het elftal ging Heinenoord gewoon door met doelpunten maken. Dieterich was al dichtbij een treffer uit een vrije trap, maar na 71 minuten viel de 0-6 echt. Nickelson Josepha deed ook een duit in het zakje. En daarmee was de koen nog lang niet op. Wessel Schouwink raakte de lat na een voorzet van Dieterich, maar laatstgenoemde scoorde even later wel. Dat deed hij vanaf elf meter: 0-7. Schouwink was verantwoordelijk voor de achtste treffer en met nog twee minuten op de klok bepaalde Enrico Elderhorst de eindstand op 0-9.

Helaas kan niet alle sportredactie altijd of volledig mee in de papieren krant vanwege de beperkte ruimte. Kijk voor meer sport daarom op www.hetkompasonline.nl.