Nieuwe dreun ‘s-Gravendeel

’s-Gravendeel – De voetballers van ’s-Gravendeel hebben een dure nederlaag geleden bij GHVV ’13. De kampioenskandidaat ging er hard af tegen de fusieclub. Het werd liefst 4-0. En dus moest ’s-Gravendeel een nieuwe tik verweken, want ook een week eerder verloor de ploeg in de competitie.
De gasten liepen tegen GHVV ’13 al snel achter de feiten aan. De thuisploeg scoorde bij de eerste de beste aanval. Marco de Wilde opende de score na een snel omschakelmoment: 1-0. ’s-Gravendeel hoopte snel te antwoorden via Maurits Kuiper, maar hij kopte de bal net over het doel na een scherpe vrije trap van Koen Colijn. Het lukte ’s-Gravendeel daarna niet om het doelman Jort Seegers echt lastig te maken. Colijn waagde een poging, maar zijn schot miste kracht.
Na 37 minuten voetballen verdubbelde GHVV ’13 de marge toen er niet daadkrachtig werd ingegrepen bij de bezoekers. De Wilde deed ’s-Gravendeel opnieuw pijn met een treffer: 2-0. Het leek nog erger te worden na een overtreding van doelman Jimmy Waasdorp, maar de toegekende penalty, genomen door Shenomaar Pers, werd gekeurd door de sluitpost. In de tweede helft probeerde ’s-Gravendeel de achterstand te verkleinen, maar de machine haperde. GHVV ’13 bleef niet alleen op de been, het drama werd zelfs nog erger voor de titelkandidaat. Santino Langendoen besliste het duel definitief en Pers maakte er 4-0 van.
De titelstrijd in 4F is ongekend spannend. Zinkwegse Boys zit de lijstaanvoerder op de hielen.

Zinkwegse Boys profiteert

Oud-Beijerland – Zinkwegse Boys profiteerde zaterdag 20 april dankbaar van het puntenverlies van concurrent ’s-Gravendeel. Bij Abbenbroek zegevierde de nummer twee van de competitie met 2-0. Thomas van Gilst zette zijn ploeg op het juiste spoor door al na negen minuten doel te treffen. Dat deed hij na een voorzet van Kevin Brasser.
Zinkwegse Boys deed snel zaken op Voorne-Putten, want nog binnen het kwartier lag ook de tweede er al in. Marnix de Koning raakte de bal, na een voorzet van Van Gilst, voldoende om de keeper van Abbenbroek het nakijken te geven. Zinkwegse Boys was, zeker in de eerste helft, veel gretiger dan de thuisclub. De gasten bleven gevaarlijk, maar ondanks kansen voor Nick van Dijk en De Koning, bleven meer doelpunten uit. Ook Justin de Lange kopte naast en de lat redde Abbenbroek nog een keer.
In deel twee trachtte Abbenbroek er weer een wedstrijd van te maken, maar de kansen bleven voor Zinkwegse Boys. Brasser zag twee goals afgekeurd worden. De thuisploeg bood wel meer tegenstand, Zinkwegse Boys had het niet altijd makkelijk, maar de zege kwam eigenlijk nooit echt in gevaar. Rens Burgwal miste nog een dot van een kans, maar de drie punten gingen mee naar de Hoeksche Waard.