NSVV moest zaterdag in Brielle genoegen nemen met slechts een punt na een late gelijkmaker. (foto: Cindy Vos / pr NSVV)

NSVV krijgt kansen op meer, maar speelt gelijk in Brielle

De spelers van het eerste elftal van NSVV hebben zichzelf te kort gedaan op bezoek bij Brielle. De Numansdorpers bleven zaterdag steken op een 2-2 gelijkspel. NSVV kwam op een winderig Geuzenpark twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg hield een punt in eigen huis.

Numansdorp – Brielle en NSVV begonnen wat voorzichtig aan het duel. Pas na 27 minuten waren de gastheren dichtbij een goal, maar keeper Jarmo Hartgers zag de bal naast gaan. Vlak daarna was het de beurt aan NSVV. Jeroen Voshart probeerde met een harde lage voorzet Jasper Huisman te bereiken, maar de doelman van de Briellenaren kreeg zijn hand er net tussen. De wind speelde de gedurende de hele wedstrijd een grote verraderlijke rol. Zo ook bij een verre uittrap van Hartgers. Een verdediger van Brielle schatte de bal verkeerd in, waardoor Finn Langerak op het doel af kon gaan en beheerst afrondde: 0-1.
Na rust maakte Brielle snel gelijk. Alex van Dommelen benutte een penalty: 1-1. NSVV had echter snel weer een voorsprong te pakken. Langerak maakte zijn tweede na een subtiele voetbeweging van Sjoerd Hofstede (1-2). NSVV kreeg diverse kansen op meer, maar weigerde het duel in het slot te gooien. Dat kwam de ploeg duur te staan. Uit een discutabele hoekschop van Brielle viel de gelijkmaker vlak voor tijd: 2-2.