In 's-Gravendeel kunnen kinderen zaterdag op het kerkplein tussen 14 en 16 uur fietsen zonder ketting... durf jij het aan?! Aanmelden kan nog via www.4-oranje.nl.  (foto: pr Oranjevereniging 's-Gravendeel)
In 's-Gravendeel kunnen kinderen zaterdag op het kerkplein tussen 14 en 16 uur fietsen zonder ketting... durf jij het aan?! Aanmelden kan nog via www.4-oranje.nl. (foto: pr Oranjevereniging 's-Gravendeel)

Hoeksche Waard maakt zich op voor een feestelijke Koningsdag !

Uren is er vergaderd, overlegd en gebrainstormd. Alle Oranjeverenigingen op het eiland hebben weer een feestelijk programma voor Koningsdag klaar. In veel gevallen zijn de festiviteiten zelfs verspreid over meerdere dagen.

Hoeksche Waard - De versieringen hangen of er wordt de laatste hand aan gelegd, afspraken zijn gemaakt, de vele onmisbare vrijwilligers geïnstrueerd, iedereen is klaar voor een feestelijke zaterdag. Kinderen (en grote mensen) hebben hun overtollige spulletjes alvast apart gezet, klaar voor de vele vrijmarkten die zaterdag gehouden worden. Ruimt lekker op én het levert een aardig zakcentje op met een beetje geluk. En nu maar hopen dat het weer een beetje meewerkt. Elders in deze krant staat een (beknopt) overzicht van de festiviteiten. Wie de details wil weten: raadpleeg de website of Facebookpagina van de Oranjevereniging in uw woonplaats. Of kijk in het programmaboekje dat huis aan huis verspreid is. 

30e Truckersrit
Natuurlijk ontbreekt de Truckersrit niet, dit jaar de 30e editie van de bonte stoet versierde vrachtwagens die zich zichtbaar en zeer zeker hoorbaar door de Hoeksche Waard slingert, dat wordt dus extra feestelijk. Op www.hetkompasonline.nl staat het routeschema. Vul de zoekterm Truckersrit in. Het Kompas wenst iedereen een gezellige Koningsdag! Oh ja: leuke foto's gemaakt van de Koningsspelen? Mail ze naar de redactie.