Hulpdiensten zochten zaterdag opnieuw. (foto: Arie Pieters) Inzet: deze jas droeg Marijke waarschijnlijk op de dag van haar verdwijning.
Hulpdiensten zochten zaterdag opnieuw. (foto: Arie Pieters) Inzet: deze jas droeg Marijke waarschijnlijk op de dag van haar verdwijning.

Zoektocht naar vermiste fietster Marijke gaat voort

Ondanks de massale inzet van de hulpdiensten is de vermiste 75 jarige mevrouw uit Oud-Beijerland nog steeds niet terecht. 

‘s-Gravendeel - De vrouw heet Marijke. Haar fiets werd gevonden bij de oude haven van ‘s-Gravendeel. De vermissing houdt ook bewoners in ‘s-Gravendeel bezig. ‘Ontzettend triest. Voor die mevrouw en uiteraard voor alle familie, vrienden en bekenden. Ik kijk toch onwillekeurig of ik niet iets zie in het water. Hopelijk levert het zoeken iets op. Dan heeft de familie ook rust', aldus een inwoner. 
Alle hulpdiensten waren donderdag 28 maart aan het zoeken bij de Boven Havendijk na de vondst daar van de fiets van de vermiste vrouw. De zoektocht met ondermeer een helikopter, schepen van Rijkswaterstaat en de politie op de Dordtse Kil ging tot in de avond door. Ook elders werd gezocht met behulp van een onderwater camera. Afgelopen weekend is er weer intensief gezocht door hulpdiensten op het water en met honden langs de oevers, tot aan Strijensas toe, helaas nog altijd zonder concreet resultaat.
Vanaf daar ontbreekt dus nog steeds elk spoor. In tegenstelling tot eerdere berichten is de vrouw volgens de familie niet dementerend. Mevrouw is 1.70 meter lang en heeft kort, grijzend haar. Iedereen die informatie heeft over deze vermissing wordt gevraagd dit door te geven aan de politie via telefoonnummer 0900-8844.
(tekst: Arie Pieters)