CDA raadslid Ad Valkenburg houdt zich al langer bezig met de klachten over het groenonderhoud in de dorpen.
CDA raadslid Ad Valkenburg houdt zich al langer bezig met de klachten over het groenonderhoud in de dorpen.

Raad neemt motie ‘Beter groenonderhoud’ aan

Algemeen 604 keer gelezen

Hoeksche Waard - Na een jaar vol klachten over het groenonderhoud is Ad Valkenburg van het CDA aan de slag gegaan om door middel van een motie verbetering te bespoedigen. De motie ‘Onderhoud op orde in de openbare ruimte’ werd door het CDA gezamenlijk met SGP, VVD en Lokalen HW ingediend. Deze motie kon op steun van een meerderheid van de leden van de gemeenteraad rekenen. 

Groen en ecologisch waar dat kan en functioneel waar je dat mag verwachten. Denk bij functioneel aan grasvelden in de woonwijken en bij de speelplaatsen zodat kinderen er prettig kunnen spelen, de plantsoenen langs kruisingen tijdig gesnoeid vanwege de verkeersveiligheid, goed begaanbare brandgangen en goede presentatie van winkelstraten et cetera.

En op andere plekken uiteraard groen en ecologisch om de biodiversiteit te bevorderen. Van traditioneel naar ecologisch beheer is een grote verandering, waarbij het CDA het heel belangrijk vindt dat alle inwoners daar voldoende in meegenomen worden. Dus uitleg over waar het er anders uit gaat zien en waarom. 

Het CDA is van mening dat het goed is om deze aanpak op een beperkt aantal plekken of in dorpen samen met de inwoners uit te rollen en daaruit te leren hoe men het meest gestimuleerd wordt om hierin bij te dragen. Maximaal effect creëren in plaats van ongenoegen over onduidelijke ecologische snippers. 

Om de biodiversiteit een extra boost te geven heeft het CDA samen met D66 een tweede motie ingediend genaamd Bomen voor Burgers. Het houdt in een plan te ontwikkelen om voor elk kind dat geboren wordt in de gemeente een boom planten. En voor elk huis dat gebouwd wordt twee bomen. Andere partijen bleken nog niet zo ver te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant