KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (2)
    Evenement

Dennis van der Geest in Numansdorp

zaterdag 25 september 14:00 t/m 16:00 uur

DENNIS VAN DER GEEST GEEFT GASTTRAINING BIJ YOSHI KAI IN NUMANSDORP

Zaterdag 25 september 2021 bezoekt Dennis van der Geest Yoshi Kai voor een gasttraining voor alle judoka van Yoshi Kai, Einsteinstraat 23 te 8221 NJ te Numansdorp.

Dennis van der Geest is naast bekende wedstrijdjudoka ook een bekende Nederlander te noemen vanwege zijn televisieprogramma’s. Het grootste succes uit zijn carrière als judoka behaalde hij op 11 september 2005. Toen werd hij in Caïro wereldkampioen in de open klasse. In de finale versloeg hij de Rus Tamerlan Tmenov met ippon. Hiermee werd hij na Anton Geesink (1961, 1964, 1965), Wim Ruska (1967, 1971) en Guillaume Elmont (2005) de vierde Nederlandse wereldkampioen judo bij de mannen. Eerder won Van der Geest al drie keer brons en één keer zilver bij een WK. Ook was hij twee keer Europees kampioen, in 2000 en 2002. De eerste keer in de klasse boven 100 kg, de tweede keer in de open klasse. In 2004 won hij de bronzen medaille bij de Olympische Spelen in Athene.

Tegenwoordig is Dennis van der Geest één van de drie commentatoren van de Internationale Judo Federatie (IJF) bij internationale wedstrijden, zoals bij de Grand slams en de wereldkampioenschappen. Hij kan na afloop van de gastraining dus heel veel vertellen over de wedstrijdmentaliteit en wedstrijdstrategieën van Nederlandse en buitenlandse judoka’s. Wil je dus weten wat er nodig is om een (wedstrijd)judoka te zijn of te worden, kom dan naar de training.

Yoshi Kai is een judovereniging in Numansdorp waar je het Kodokan judo zoals dat afkomstig is van Jigoro Kano kunt leren. Het is niet alleen een krijgskunst voor zelfverdediging, maar ook een sport waar je ook in je dagelijkse leven buiten de mat veel nut van kunt hebben, waardoor je jezelf zowel fysiek als mentaal beter gaat voelen.   


deel deze activiteit