Afbeelding

Week van de Kindercoaching 11 tot en met 16 april

Algemeen 659 keer gelezen

De week van 11 tot en met 16 april is het Week van de Kindercoaching. Voor Ester Heuving hét moment om niet alleen het vak Kindercoaching op de kaart te zetten, maar ook om haar eigen praktijk onder de aandacht te brengen. “Want ieder kind heeft recht op begeleiding als het even niet zo lekker gaat.”

Ester is vorig jaar gestart met haar eigen praktijk voor (Energetisch) Kinder-en Jongerencoaching ‘Ester Coacht’ in Barendrecht. Twee jaar geleden trok Ester Heuving de stoute schoenen aan, na een periode van balans opmaken. Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest als leerkracht in het basisonderwijs was het tijd voor een andere koers. 

“Het gedrag en het pedagogische aspect heeft me altijd al het meest aangetrokken in het werken met kinderen. Dat resulteerde in 2015 voor de keuze voor de opleiding Master Sen Gedragsspecialist. Tijdens deze studie heb ik onderzoek gedaan naar Kindercoaching in de klas. Naast de uitkomst dat Kindercoaching zeer effectief is, werd voor mijzelf ook duidelijk dat dit was waarnaar ik op zoek was.”

Ester besloot zich meer te gaan focussen op de persoonlijke begeleiding van kinderen en jongeren en volgde naast de Energetische Kinder-en Jongerencoach opleiding verschillende andere coach opleidingen als Systemisch Coachen en Familieopstellingen.

“Ieder kind verdient het om vol vertrouwen de toekomst tegemoet te zien. Groeiende wachtlijsten in de jeugdzorg zijn een zorg. Ouders en kinderen verdienen het om de juiste hulp te krijgen. Wachten betekent dat problemen groter worden. Waarom wachten wanneer er vanuit Kindercoaching ook direct al hulp kan worden ingezet?”
Een kindercoach is geen arts, therapeut of psycholoog, maar wat een kindercoach wél kan is verder kijken dan alleen naar het gedrag van het kind. Het kind én de ouder écht zien en horen. Dat wat in de maatschappij van tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend lijkt te zijn. Kindercoaches kunnen hun steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders op tijd worden geholpen. Een kind kan nooit los gezien worden van het familiesysteem. Om die reden is het van belang dat de ouders altijd betrokken worden bij de coaching.

Meer info: www.estercoacht.nl

Uit de krant