Een mooie prestatie voor de jachthaven.
Een mooie prestatie voor de jachthaven. Privé

Blauwe vlag uitgereikt aan Jachthaven Strijensas

Algemeen 81 keer gelezen

Zowel aan de kust als voor waterrecreatie in Nederland is er een enorme belangstelling van Nederlandse en buitenlandse toeristen en recreanten.

Strijensas - De trend is dat deze bestemmingen steeds duurzamer worden, wat te zien is aan een toename van Blauwe Vlag onderscheidingen in Nederland.De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. Op 12 mei is voor het eerst in drie jaar weer een officiële uitreiking ceremonie geweest voor de Blauwe Vlag, een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend, 130 jachthavens en 59 stranden. De ceremonie vond plaats in de Hanzehaven van de gastheer gemeente Elburg. Jachthaven Strijensas ontving de Blauwe Vlag voor de vierde keer op rij.

“We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zeggen Rob en Anouk Verhoog van Jachthaven Strijensas. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze Jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”. De locaties vragen de Blauwe Vlag onderscheiding vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt aan de hand van controles bekeken of stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. De campagne is in 1987 gestart.

Uit de krant