Team Optimaal Talent v.l.n.r. staand: Remco Steijger, Erik Steijger, Leonard van de Linden, Martin Hordijk, Viktor Steijger, Stephen Steijger en coach Rob Ouwens. Gehurkt v.l.n.r.: Andre Kooy, Frank van Hengel, Andries Bosma en Michiel Klop.
Team Optimaal Talent v.l.n.r. staand: Remco Steijger, Erik Steijger, Leonard van de Linden, Martin Hordijk, Viktor Steijger, Stephen Steijger en coach Rob Ouwens. Gehurkt v.l.n.r.: Andre Kooy, Frank van Hengel, Andries Bosma en Michiel Klop.

OPTIMAAL TALENT PAKT FELBEGEERDE EN DERDE KAMPIOENSTITEL BVV 35+ TITEL

Algemeen 985 keer gelezen

Oud-Beijerland - In de Renes 35+ competitie van de BVV Barendrecht is het team van Optimaal Talent voor de derde keer kampioen geworden in 5 seizoenen. Na een slopend gevecht, op een warme Bongerd, was het Optimaal Talent dat een paar minuten voor tijd via matchwinner Frank van Hengel de beslissende 1-0 scoorde en zich daardoor Kampioen BVV Barendrecht 35+ A-poule 2021/2022 mag noemen. 

Reclame voor ons 35+ voetbal

De beker werd uitgereikt door coördinator en organisator Marcel Louter, die na 8 jaar afscheid neemt. Hij was zeer te spreken over zowel de sportiviteit, het hoge niveau en de boeiende krachtmeting zelf. “Een finale zoals een finale in de 35+ A poule hoort te zijn gisteren tussen titelhouder Van Zwitserland en 2-voudig winnaar Optimaal Talent. Goed voetbal, intensief, spannend en erg sportief met onderling respect. Een groot compliment aan beide teams hiervoor! Gefeliciteerd mannen en nogmaals hulde aan beide teams voor hoe deze finale door jullie is benaderd en gespeeld, klasse!”

Angstgegner

Aanvoerder en oprichter Viktor Steijger (49) na afloop: “Vandaag weer ‘n heerlijk moment in mijn en ons rijke voetballeven. Voor de derde keer die felbegeerde en zwaarbevochten titel alweer na een knetterspannende pot. Die bol stond van spanning, tactiek, geduld, concentratie en winnersmentaliteit. In een mannelijke krachtmeting met de ijzersterke en superfanatieke mannen van Van Zwitserland, de voor ons tot dusver schier onverslaanbare titelhouder. Het voelde voor ons een beetje als “Rocky tegen Drago”. Immers, we wisten nog nooit van ze te winnen. Voor ons een echte Angstgegner dus. Maar mensen kinderen, wat voelt winnen lekker. Zeker met zo’n zalig dreamteam met enorme teamspirit, bezieling en gedrevenheid. ‘Drie uit vijf: onze derde titel in de vijf seizoenen, buiten coronatijd, dat we sinds 2015/2016 meedingen om het klatergoud. Met spelers nog wel die gemiddeld ruim 12 jaar ouder waren dan de andere finalisten. Dat telt zwaar mee op deze leeftijd. Ben onbeschrijflijk trots op ons team. De beker is weer thuis.”

Teamcoaching ook in de sport praktiseren

De twee drielingbroers Viktor en Stephen Steijger, zijn oprichters van en (team)coaches bij Optimaal Talent, een bureau voor talent, team- en organisatieontwikkeling in Oud-Beijerland. “In ons dagelijkse werk coachen we mensen en teams bij persoonlijke effectiviteit, talent- en teamontwikkeling. En dan is het juist zo leuk ons gedachtengoed en werkwijze te praktiseren op het sportveld en in de kleedkamer. En te ervaren hoe fijn en voldaan het voelt deel uit te maken van een hecht team dat gewilde prijzen pakt!”, aldus Stephen Steijger.

Grootste competitie van Nederland

De Renes 35+ competitie bestaat al 22 jaar, is een 7x7 competitie op kunstgras en bestaat uit 25 teams en uit ruim 250 spelers en is de grootste 35+ competitie van Nederland. Naast uiteraard onderlinge leuke en spannende wedstrijden, staat gezelligheid, broederlijkheid en sportiviteit centraal en wordt ook de 3e helft gekoesterd in de BVV-kantine. Er zitten vroegere selectiespelers bij met een betaald voetbalcarrière in de topklasse, eredivisie en zelfs de Premier League.

Uit de krant