Afbeelding

Grootse opening vernieuwde Winkelcentrum Zuidplein

Algemeen 1.454 keer gelezen

Na een grootscheepse verbouwing (her)opent op woensdag 25 januari burgemeester Aboutaleb Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam officieel.

Bezoekers konden ‘gewoon’ blijven winkelen ondanks de ingrijpende verbouwingswerkzaamheden. En nu is het zover: na precies twee jaar verbouwen is daar de officiële (her)opening van Winkelcentrum Zuidplein. 

De upgrading van Zuidplein richtte zich vooral op het verbeteren van de kwaliteit, beleving en de verblijfswaarde van het winkelcentrum. Entrees, passages, pleinen en inrichting zijn sterk verbeterd. Het winkelcentrum heeft door het verwijderen van loopbruggen, realiseren van strakke hoge shopfronts, aangepast materiaalgebruik en bijzondere verlichting en meubilair een transparantere en frisse ‘look’ gekregen. 
Stijgpunten van en naar de parkeergarage zijn vernieuwd en voorts is als onderdeel van het project Hart van Zuid, het winkelcentrum uitgebreid met een nieuwe passage waarin circa 7000 m2 winkeloppervlak is opgenomen.
Als onderdeel van de totale planvorming zal begin 2024 de aansluiting tussen het winkelcentrum en het metrostation aanzienlijk worden verbeterd, waardoor consumenten/reizigers zonder barrière in en uit kunnen lopen.

Op woensdagmiddag 25 januari is het groot feest voor iedereen in het winkelcentrum in Rotterdam-Zuid. Er is een feestelijk podiumprogramma met optredens van onder andere YouTube-ster SERA, Muziekgroep Sabroso, Gaia Aikman (de Nederlandse Tina Turner) en het Rotterdams Shantykoor. 

Er zijn diverse optredens en activiteiten voor kinderen door het centrum, waaronder een Meet & Greet met bekende figuren als Shaun ’t Schaap. De winnaar van de reis naar Disneyland Parijs wordt bekend gemaakt en er vallen meer prijzen te winnen tijdens de loterij. Presentator Rajiv zal de middag aan elkaar praten en als klap op de vuurpijl zal burgemeester Aboutaleb het winkelcentrum op spectaculaire wijze openen.

Bekijk het hele feestprogramma & tijden op de website: https://www.zuidplein.nl/openingsfeest-25-januari/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant